XS
SM
MD
LG

0 : 3
Poluvreme
0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Pećić, Marić, Rudan, Jolović, Aljetić, Stupar, Reljić, Perović, Zarić, Ćorić, Rašević.
Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Osmanković, Stanić, Sadiković, Hajdarević, Ramović, Štilić, Mujezinović, Zajmović.
Gol
Pogodak za Željezničar postigao je Sadiković.
Gol
Novi pogodak tima sa Grbavice, strelac Sinan Ramović.
Gol
Tim iz Sarajeva do trećeg gola stiže sa bijele tačke.
Utakmica završena
Izveštaj utakmice

Željo bolji od Krojača (video)

18.09.2019 Administrator DC

Tekstilac - Željezničar

Željezničar je u uvodnim minutama utakmice imao inicijativu, ali nije uspio doći do ozbiljnije šanse za postizanje gola da bi domaći zaprijetili u 15. minuti susreta. Dejan Zarić je ubacio u kazneni prostor, ali ispred napadača domaćih Miloša Perovića je odlično reagovao Kemal Osmanković. Minutu kasnije najbolja šansa za goste. Ramović je ubacio sa lijeve strane, a Zajmović je sa pet metara šutirao preko gola, te je ostalo 0:0.

 

Glavni sudija susreta Aleksandar Njegomirović iz Dervente je u 23. minuti susreta dosudio slobodnjak iz kojeg je Željo poveo. Sadiković je šutirao, a lopta se odbila od jednog igrača domaćih i prevarila golmana Pečića. Četiri minute kasnije Stevanović je ubacio u peterac, ali je Mujezinović loše šutirao da bi Plavi udvostručili vodstvo u 35. minuti susreta. Štilić je proigrao Ramovića, koji je sa pet metara matirao golmana domaćih.

Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu smo vidjeli u 37. minuti susreta kada je Štilić pokušao sa nekih dvadesetak metara, no Pečić je zaustavio njegov udarac, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:2. U 47. minuti susreta isti igrač je šutirao iz slobodnjaka, no nije ugrozio golmana domaćeg sastava, te je rezultat ostao nepromijenjen, a sedam minuta kasnije Zajmović je iskosa sa desne strane šutirao preko gola

 
Tekstilac - Željezničar 0:3

Gol Asima Zeca,sa bele tačke. To je treći gl Željezničara.

Posted by Sport DC on Wednesday, September 18, 2019

Hajdarevićev pokušaj iz 57. minute je otišao pored gola baš kao i Ramovićev minutu kasnije da bi u 63. Sadikovićev udarac iz slobodnjaka zaustavio Pečić koji je bio siguran i u sljedećem napadu kada je Zec pokušao iz polukontre. Igrala se 70. minuta susreta kada je Mujezinović vratio za Zajmovića čiji udarac iz sjajne pozicije brani Pečić da bi domaći u 75. minuti pogodili prečku preko Marića.

Plavi su treći pogodak postigli u 83. minuti susreta i to sa jedanaest metara, a siguran realizator najstrože kazne je bio rezervista Asim Zec. Posljednje uzbuđenje na utakmici smo vidjeli u 90. minuti susreta kada je Asim Zec šutirao preko gola iz dobre pozicije, pa je utakmica okončana pobjedom sarajevskog sastava rezultatom 3:0. 

Tekstilac - Željezničar 0:3 (0:2)

Stadion: Gradski stadion Derventa. Gledalaca: 600. Sudija: Njegomirović Aleksandar (Prnjavor). Žuti kartoni: Zarić, Rudan (Tekstilac), Stanić, Hajdarević (Željezničar). Strijelci: 0:1 - Sadiković (23), 0:2 - Ramović (37), 0:3 - Zec (83p). 

Tekstilac: Pećić, Marić, Rudan, Jolović, Aljetić, Stupar, Reljić (59. Milojević), Perović, Zarić (79. Đuričić), Ćorić, Rašević. Trener: Danimir Milkanović.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Osmanković, Bogićević, Stanić, Sadiković (73. Mehić), Hajdarević, Ramović (59. Zec), Štilić, Mujezinović (83. Subašić), Zajmović. Trener: Amar Osim.

Fudbal Fudbal Kup Bosne i Hercegovine Tekstilac Željezničar
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača