XS
SM
MD
LG

Podgorica Podgorica
03.06.2022 20:00
Arsenal Tivat
1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Arsenal prvoligaš, trener udario fudbalera

03.06.2022 Administrator DC

Veliki uspjeh fudbalera Arsenala - prvi put u istoriji tivatski klub plasirao se u elitni rang crnogorskog fudbala.

 

Tivćani su prošle sezone stali na milimetar od elite, izgubili su baraž za Telekom 1. CFL u penal-ruletu od Petrovca, ali ove sezoni nije bilo greške, pokazali su da imaju dobar projekat i ozbiljne namjere.

Ovoga puta nije bilo dileme u baražu, prvi meč protiv Podgorice dobili su kod kuće sa 4:0, večerašnji revanš na "DG areni" bio je samo formalnost i završio se 1:1.

Ukupnim rezultatom 5:1 izabranici Radisava Dragićevića izborili su plasman u elitu.

Spremaju se za Prvu ligu, a u budućnosti moraju da riješe pitanje stadiona, jer je izvjesno da objekat u Gradskom parku, u sadašnjem stanju, ne zadovoljava prvoligaške kriterijume, pa će neko vrijeme sigurno biti domaćin van svog grada.

Nakon "pokera" u prvoj utakmici Arsenal je bio bolji i u revanšu, propustio je nekoliko dobrih prilika, ali povela je Podgorica - u 61. minutu, nakon kornera sa desne strane, Andrej Bajović je prihvatio loptu u šesnaestercu i raspalio je u mrežu.

Nada domaćina da može do čuda trajala je, međutim, trajala je 15 minuta, već u 76. sijevnuo je kontranapad Tivćana, a Dejan Pepić je ubacio loptu u mrežu za 1:1.

Duel na "DG areni" obilježio je detalj iz 51. minuta, kada su se pokoškali trener Podgorice Vojislav Pejović i fudbaler Arsenala Jasmin Muhović, nedaleko od klupe domaćih.

Nakon jednog faula, trener Podgorice je ušao u teren i nakon kratkog verbalnog sukoba glavom odgurnuo Muhovića, koji je pao na travu.

Pejović je isključen, Muhović je dobio žuti karton.

Ranije danas u prvom dvomeču baraža prvoligaški status sačuvao je Rudar, uprkos porazu kod kuće od Mladosti DG - 2:1. Presudio je prvi meč, koji su Pljevljaci u gostima dobili 4:1.

U Telekom 1. CFL u narednoj sezoni tako će igrati Sutjeska, Budućnost, Dečić, Iskra, Mornar, Jezero, Petrovac, Rudar, Jedinstvo i Arsenal.

Nova sezona počinje 23. jula.

Lige Crne Gore Lige Crne Gore Telekom 1.CFL - baraž za Prvu ligu Podgorica Arsenal
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača