XS
SM
MD
LG

Marković igrač budućnosti

Banjalučki Željezničar gazi čvrsto i sigurno kroz svoju drugu prvoligašku sezonu u Republici Srpskoj, a tim s Predgrađa ima najmlađu i najperspektivniju ekipu, koju je odlično u mozaik složio trener Zoran Ćurguz.

Jedan od vodećih igrača Želje je svakako napadač Bojan Marković sa deset pogodaka Prvi strelac jesenjeg dela Prve lige Republike Srpske i fudbaler kojeg očekuje sjajna karijera ukoliko nastavi da ide ovom uzlaznom putanjom. Pre dve godine primio je nagradu za najperspektivnijeg fudbalera Republike Srpske koja nosi naziv „Srđan Kačar“, po tragično nastradalom mladom fudbaleru banjalučkog Borca i beogradskog Partizana. Marković se nalazi u konkurenciji tri imena za najboljeg fudbalera Republike Srpske za 2018. godinu.

-To priznanje mi je zaista mnogo značilo, a manifestacija „Dan fudbala Republike Srpske“ koju organizuju Sportski žurnal, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Fudbalski savez Republike Srpske je svojevrsni pečat na svaku godinu i sumiranje rezultata. Svi mi laureati budemo deo istorije našeg fudbala što daje dodatni podstrek i motiv da budemo još bolji, angažovaniji i spovećeniji svom poslu, fudbalu u suštini – počeo je priču Bojan Marković, prvotimac banjalučkog Željezničara.

Bio je omladinski reprezentativac Republike Srpske koji je zablistao na međunarodnom turniru Stevan Nešticki u Novom Sadu, sam je demolirao, u kadetskoj konkurenciji, beogradsku Crvenu zvezdu (3:0) kada je postigao het-trik. Imao je i inostranih ponuda, ali ostao je na banjalučkom Predgrađu sa ciljem da se još više afirmiše.

-Srećan sam zbog činjenice da sam jesenas, sa deset pogodaka, najbolji strelac Prve lige Republike Srpske i nadam se da ćemo u istom ritmu da nastavimo i na proleće, odnosno da će Željezničar ostvariti zacrtane ciljeve – izboriti plasman u Ligu za prvaka i na taj način automatski obezbediti opstanak. Naš tim je najmlađi u Prvoj ligi, a nemamo kompleksa niti straha, sa svima igramo otvoreno i muški. Možda smo malo skloni oscilacijama, ali to donosi mladost i one će nestajati kako se budemo afirmisali i sticali iskustvo – dodao je Bojan Marković.Rođen je 13. novembra 1999. godine u Banjaluci, a pre Željezničara prošao je omladinske selekcije u OFK Sport timu kod trenera Radomira Popovića. O nominaciji za najboljeg fudbalera Republike Srpske u 2018. godini kaže:

-Sama nominacija je za mene velika čast i priznanje, bez obzira kako se sve završi i ko god bude proglašen za najboljeg igrača. Dobio sam dodatni motiv da budem još bolji u budućnosti. Biti deo ove manifestacije i putem nominacija je velika stvar, među tri glavna konkurenta za laskavo priznanje koje nosi ime po bivšem olimpijskom pobedniku iz 1960. godine Velimiru Sombolcu je veliki motiv, ali i čast – rekao je na kraju Bojan Marković, golgeter Željezničara s banjalučkog Predgrađa.

 

NOMINOVANI KANDIDATI

NAJBOLjI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

1. Demir Peco (Radnik, Bijeljina)

2. Vladan Danilović (Borac, Banjaluka)

3. Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka)

 

PERSPEKTIVNI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

1. Marko Brkić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Ognjen Davidović (Rudar Prijedor)

3. Stefan Arbinja (Slavija, Istočno Sarajevo)

 

NAJBOLjI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

1. Darko Vojvodić (Borac, Banjaluka)

2. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)

3. Dragan Mićić (Sloga, Gornje Crnjelovo)

 

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

1. Boris Stanišić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Vico Zeljković (Borac, Banjaluka)

3. Zoran Deket (Ljubić, Prnjavor)

 

NAJBOLjI SUDIJA

1. Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)

2. Jovo Karić (Trebinje)

3. Dražen Marić (Bijeljina)

Bojan Marković, plavi dres


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17