XS
SM
MD
LG

Van Rosom Zvezdin ''dželat''

Košarkaši Crvene Zvezde doživjeli su treći poraz u TOP16 fazi Evrokupa. Crveno-beli su poraženi u Beogradu od Valensije sa 82-81.

Zvezda je skandalozno loše otvorila meč. Pik igru su branili katastrofalno i Valensija je to znala iskoristiti. Imali su gosti i osam poena prednosti. Ulaskom Čovića i Perperoglua, Zvezda je uhvatila ritam i do kraja prvog perioda prišla na -4. Drugi period Zvezda je odigrala sjajno. Svi su bili raspoloženi i Zvezda je u jednom trenutku imala i šest poena prednosti. Valensija se do kraja prvog poluvremena vratilapa je na odmor Zvezda otišla sa dva poena prednosti a ruku na srce ta prednost je morala biti veća.

Iako je startna petorka bila kriminalna na startu utakmice, Tomić je istom petorkom otvorio i drugi period. I opet se desilo isto Opet nije bilo rešenja za Dubljevića. Opet Valensija pravi seriju i odlazi na rekordnih +11. Kada je Tomić počeo da igra sa petorkom Reglend, Čović, Perperoglu, Faje i Ristić, tek tada je Zvezda počela dobro igrati. Ristić je naprosto uništio defanzivom Dubljevića koji mu nije dao ni koš u momentima kad ga je on čuvao. Zvezda je topila prednost rivala i pogotkom Čovića pod faulom, došla je do preokreta.

Ipak, sa druge strane na isti način uzvraća i Tomas. Džo Reglend pogađa na 15 sekundi do kraja za 81-80 vodstvo Zvezde. Valensija je imala napad a Tomić nije više imao tajm auta. Ostaje enigma zašto Zvezda u takvim okolnostima nije pravila faul i zašto sudbinu nije uzela u svoje ruke. Na kraju je kažnjena i Van Rosom je pogodio za pobjedu Valensije.

Stiče se utisak da je Zvezda olako ispustila šansu za pobjedu. Isto tako utakmice u Evrokupu pokazuju da ovaj tim Zvezde ima itekako mana. Cirbes o Odžo su jako jako loši protiv ozbiljnih ekipa. Ristić uvijek koristi šansu a Tomić mu ne vjeruje dovoljno. Takođe, Tomić mnoge stvari radi po uvježbanom šablonu što nikako nije dobro. Svaka utakmica, svaki rival, priča su za sebe i ne mogu se utakmice voditi na isti način.

Jeste Zvezda sada prva u ABA ligi ali 16-0 može lako i zavarati. Dosta upitnika iznad ovog tima ima a plej of će pokazati da li je ovaj tim stvarno toliko dominantan u ABA ligi. Ako Zvezda uzme ABA ligu, apsolutno je nebitno šta će uraditi u Evrokupu. Međutim, nije baš situacija toliko idealna koliko izgleda na prvu.

Valensiju je do pobjede predvodio Dubljević sa 24 poena dok je Perperoglu postigao 26 za Zvezdu.

Foto: ABA liga