XS
SM
MD
LG

Slavijin dvojac sutra putuje na Evropsko prvenstvo u Dansku

 

 

Karatisti Slavije iz Istočnog Sarajeva, Marina Kurteš i Dragan Tambur, sutra će u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine otputovati na Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u danski Olborg koje se održava od 8. do 11. februara.

Gledajući rezultate na prethodnim takmičenjima, ali i trenutnu formu, kao i odrađene pripreme, sigurno je da je medalja realan domet, a tome se potajno nadaju i njih dvoje.

- Moram da kažem da sam presretna što ću učestvovati na jednoj ovakoj smotri kao reprezentativka BiH. S obzirom na to da sam vec učestvovala na jakim takmičenjima i osvajala medalje i da sam sedma na svjetskoj rang listi mogu slobodno reći da ću dati sve od sebe i da ću probati da se domognem jedne od medalja, rekla je za naš portal Marina Kurteš.

Slično misli i Dragan Tambur.

- Moram da kažem da mi je čast što sam dobio šansu da učestvujem na jednoj ovakoj smotri i da ću dati sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje. Ranije sam učestovao na jakim takmičenjima i, prije svega, nadam se da ću se izboriti sa pritiskom, rekao nam je Tambur, najbolje plasirani bosanskohercegovački junior na svjetskoj WKF rang listi.

Marina Kurteš će se takmičiti u konkurenciji kadetkinja do 54 kilograma, dok će Dragan Tambur nastupiti u kategoriji juniora do 61 kilograma, a dodajmo i to da je Slavija jedini klub iz Republike Srpske koji će imati dva predstavnika na EP.

Na kraju oboje su imali zajedničku poruku:

- Hvala našoj velikoj podrški, našim roditeljima, kao i svim ljudima koji su nam omogućili da otputujemo na ovo Evropsko prvenstvo.