XS
SM
MD
LG

Tuzalci kući pjevajući

MRKONjIĆ GRAD-Košarkaši Mladosti u trećem kolu Lige za prvaka poraženi su u Mrkonjić Gradu od Slobode iz Tuzle 77:72.Pobjeda gostiju je zaslužena.Naime, polovinom treće četvrnine imali prednost od 16 poena(43:59).Domaći košarkaši nisu se predavali i tridesetak sekundi prije kraja stigli su vodstvo Slobode na tri poena razlike (70:73).Međutim, napad koji su imali za poravnanje rezultata nisu iskoristili, pa su gosti poenima najboljeg igrača Zlatka Jovanovića stigli do zaslužene pobjede.

Mladost u Ligi za prvaka ima tri poraza, a gosti jedan poraz i dvije pobjede.Kako sada stvari stoje Mrkonjićani su izgubili šanse za plasman u plej of.

Gosti su meč prelomili polovinom treće četvrtnine kada su imali prenost od 16 poena razlike.U tom periodu sudije niisu svirale očigledan prekrašaj na Draganom Đuranovićem, koji se vratio u Mladost nakon tri sezone igranja u Sloviniji.

Nekadašnji kapiten Mrkonjićana prigovorio je sudiji Mariću koji jedva čekao da mu svirao tehničku grešku.To je revoltiralo publiku u dvorani i igrače Mladosti koji su kao prepoređeni igrali u nastavku i trojkama Stevafa Mitrovića smanjili vodstvo gostiju tri poena razlike tridsetak sekundi prije kraja.

Pobjeda gostiju je zaslužena!Mora se reći da im je na ruku iašlo i suđenje sudijske trojke koje ovoga puta nije bilo na prmjerligaškom nivovu.

U domaćem sastavu Gojko Sudžum postigao je 16, dok je kod gostiju Zlatko Jovanović sa 18 poena bio najefikasniji.

  Trner Mladosti Goran Sladojević nije zadovoljan igrom svoje ekipe u trećoj četvrnini.

-Mi smo utakmicu izgubili polovinom treće četvrnine kada  ishitrenim šutevima nismo uspijeli da realizujemo napade.To je oskolilo goste, koji su brzo trčali  i postizali lake poene.U završnci meča uspijeli smo da stignemo na minus tri peona, ali nismo uspijeli da realizujemo napad i prelomimo meč u svoju korist.Bila je to dobra utakmica, a nama je problem što se povrijedio kapiten Đorđe Aleksić-rekao je Sladojević.

Trener gostiju Josip Pandža sijeom je od sreće zbog pobjede svoje ekipe.

-Uspijeli smo da se odvojimo odličnokm igrom u odbrani i stignemo do 16 poena razlike.U završnici ušli smo u neku paniku.Mladost je kombinovanom i zonskom odbranom uspijela da nas poremeti.I trojkama Mitrovića da se vrati u meč.Mi smo ipak uspijeli da utakmicu privedemo kraju i zasluženo pobjedimo- rekao je Pandža.

MladostMrkonjić Grad - Sloboda Tuzla

 


3 .kolo Liga za prvaka
Zrinjski 77 : 63 Široki
Vogošća 68 : 77 Spars
Mladost 72 : 77 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Široki 23 19 4 42
2 Spars 23 18 5 41
3 Zrinjski 23 18 5 41
4 Sloboda 23 15 8 38
5 Vogošća 23 11 12 34
6 Mladost 23 11 12 34