XS
SM
MD
LG

Gradina slavila u Modriči

Novi bodovi: Gradina

Fudbalerke Gradine iz Srebrenika ostvarile su trijumf protiv domaće ekipe Modriče u trećem kolu Lige za opstanak u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine rezultatom 1:2.

Iako je tim iz Srebrenika matematički prva koja napušta takmičenje ove sezone, ekipa Nermina Karića je uspijela da zabilježi drugu pobjedu u sezoni.

Prvo poluvrijeme viđeno je dosta dobrih prilika za obje strane, Modriča je imala dobru šansu iz slobodnog udarca sredinom prvog dijela igre, međutim Avdić je dobro odbranila.

U 43. minuti Gradina je uspijela da postigne pogodak i povede, Priganica je dobrim pasom između dva štopera uposlila Šećić, koja gađa suprotni ugao i postiže pogodak.

U nastavku meča Gradina je uspijela da udvostruči prednost, Mujić je dugom loptom uposlila ponovo Almu Šećić, a ona je prva uspijela da utrči u šesnaesterac i pogodi mrežu za veliku prednost od 0:2.

Modriča se nije predavala, pa su 69. minuti uspijele da smanje rezultat, nakon kontranapada dobro se snašla Bitević i vratila kakvu, takvu nadu domaćoj ekipi. U 88. minuti domaći tim je ostao sa deset igračica na terenu, jer je nakon drugog žutog kartona isključena Lazić.

Ipak, Gradina je uspijela privesti utakmicu kraju, te zabilježiti trijumf.

- Bez obzira na negativne rezultate i utakmice koje smo prethodno prošle, moje saigračice i ja odlučile smo izaći na teren bez ikakvog pritiska i privesti ovu utakmicu u našu korist, naravno pobjeda nije izostala i zadovoljne smo. Naš cilj jeste privesti ovu sezonu dostojanstveno i pošteno, ne uzimajući u obzir sami ishod, izjavila je Alma Šećić, dvostruki strijelac na utakmici.

ŽFK Modriča - ŽOFK Gradina Srebrenik 1:2 (0:1).

Stadion: Dr. Milan Jelić. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor) i Jovanka Višekruna (Banja Luka). Žuti kartoni: Modriča (Stokić, Lazić, Bitević), Gradina (Memić, Hasić). Crveni karton: Modriča (Lazić u 88. minuti).

Modriča: Okanović, Mašić, Stokić, Smiljanić, Bitević, Milošević, M. Simić, Lazić, Hasić, D. Simić, Stojanović (od 67. Mustafagić). Trener: Drago Svitlica.

Gradina: Avdić, Buljubašić, Pezerović, Mujić, Hamzić, Šećić, Memić, Kastrati, Priganica, Hasić, Zolotić. Trener: Nermin Karić. Igračica utamice: Alma Šećić (Gradina Srebrenik).


Gradina 1 : 4 Modriča
Radnik Bumerang 2 : 1 Banja Luka
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Bumerang 20 9 0 11 27
2 Modriča 20 7 0 13 21
3 Banja Luka 20 6 0 14 18
4 Gradina 20 2 0 18 6