XS
SM
MD
LG

Kamp FK Partizan: Put do velikih iz Glamočana

Marina Ševo i Milenko Petrović

Treći kamp Fudbalskog kluba Partizan u Republici Srpskoj, u organizaciji Škole fudbala Mladost Glamočani, biće održan od 18. do 26. avgusta pod sloganom “Put do najvećih”. Tim povodom u Sportskom centru “Zemunelo” u Beogradu održan je sastanak na kojem su, u ime crno-belih prisustvovali direktor omladinske škole Partizana Vanja Radinović i čovek zadužen za marketing Marko Ranevski, a s druge strane direktor omladinske Škole Mladost Glamočani Milenko Petrović i trener u Školi, ali i kampu, Marina Ševo.

Bilo je mnogo tema za razgovor, a zajednički zaključak je da ove godine organizacija kampa bude podignuta na još viši nivo u odnosu na prethodne dve, kada je okupljanje talenata pod crno-belom zastavom bilo zaista na vrhunskim osnovama. I ove godine interesovanje za kamp je veliko, a već više od deset prijava je upućeno.


-Na poziv direktora omladinske škole Vanje Radinovića boravili u Beogradu i razgovarali smo o kampu FK Partizan, koji organizujemo zajedno sa Beograđanima u Republici Srpskoj. Pored toga imali smo i priliku da razgovaramo s generalnim direktorom FK Partizan Milošem Vazurom, koji nas je podržao i poželeo sreću u organizaciji trećeg kampa Partizana u Glamočanima. Imali smo priliku da razgovaramo i sa trenerima Partizana, koji su bili u kampovima i koji će i ove godine raditi sa dečacima u kampu, Zoranom Mamićem i Zvonkom Popovićem. Takođe, tema sastanka bili su i naši članovi, koji su svojim radom na treninzima i utakmicama, skrenuli pažnju na sebe. U narednom periodu našu saradnju ćemo dići na još viši nivo – istakla je Marina Ševo, trener u Školi fudbala Mladost Glamočani i kampu FK Partizan.


Predstavnici Partizana izrazili su zadovoljstvo sa dosadašnja dva organizovana kampa u Republici Srpskoj i potvrdili da će i ove godine najtalentovaniji dečaci, koji na kampu pokažu najviše, steći pravo da dođu u omladinski pogon crno-belih i treniraju sa vrpnjacima iz Partizana u “Zemunelu”.
 

-Veliku pažnju, zaista, poklanjamo našim omladinskim ekipama, imamo veliki broj turnira, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Želimo da vratimo prepoznatljivost naše škole u regionu, Partizan je uvek bio regrutni centar talenata iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i šire. Pored kampa u Republici Srpskoj želimo da učestvujemo u još nekim akcijama, postoje određene ideje koje treba da pretvorimo u realizaciju – rekao je Vanja Radinović, direktor omladinske škole FK Partizan.

Posle zvaničnog sastanka u “Zemunelu” delegacija iz Republike Srpske posetila je fudbalski hram u Humskoj 1, trofejnu i konferencijsku salu i razgovarala sa čenicima kluba – glavna tema, naravno, bili su Partizan, Republika Srpska i fudbal. Predstavnici crno-belih najavili su posetu Republici Srpskoj u sklopu promocije predstojećeg kampa.

-Pre kampa FK Partizan organizovaćemo krajem juna međunarodni turnir na kojem će da učestvuje nekoliko desetina ekipa iz regiona. Za treće izdanje kampa FK Partizan vlada veliko interesovanje, već sada nas zovu roditelji iz inostranstva, iz mnogih zemalja, raspituju se o uslovima i terminu. Stojimo na raspolaganju svima koji žele da “Putem do najvećih” ostvare svoje snove. Želja nam je da ove godine promotor kampa bude Saša Ilić, legendarni kapiten Partizana – rekao je Milenko Petrović, direktor Škole fudbala Mladost Glamočani.

Sportski Žurnal


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22