XS
SM
MD
LG

Istorijski uspjeh: Široki Brijeg u Premijer ligi

Šampionke. Široki brijeg

Naredne sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine gledaćemo ekipu Širokog Brijega. Izabranice Ivana Kvesića su prethodnog vikenda na stadionu Pecara porazile ekipu Rosu Brandis iz Travnika sa ubjedljivih 9:0 i tako u pobjedničkom stilu proslavile titulu. Golove za domaći tim postigle su Branka Bagarić 2, Matea Marušić 2, Nikolina Čerkez 2, Ivana Mikulić, Slavica Glavota i Lea Čepo.

U cijeloj sezoni ostvarili su 12 pobjeda i samo 2 poraza, uz 82 postignuta gola i samo 9 primljenjih. Najbolji strijelac ekipe, a ujedno i prvenstva je Branka Bagarić, koja je postigla 29 pogodaka.

Ivan Kvesić, trener Širokog Brijega nije krio zadovoljstvo nakon ovog vrhunskog rezultata.

- Što se tiče sezone bila je zanimljiva, sa vrhunskim ulaskom u prvi dio sezone, bez poraza i bez konkurencije, sa jednim ciljem i zadatkom da tako ostanemo do kraja sezone i izborimo Premijer ligu BiH. Liga u kojoj po svim segmentima i zaslužujemo kvalitet. U drugom dijelu sezone takođe smo ušli kako treba i na neki način sa prve dvije pobjede smo bili sigurni da je sve gotovo i malo se opustili. Djevojke su izvršavale obaveze na fakultetima, imale su svadbe, neke su bile povrijeđene, tako da nam se dogodio pad i nažalost imali smo uz sve pobjede i dva poraza u ligi. Ali na kraju, spektakl na našem glavnom stadionu Pecara i proslava titule za ulazak u elitu najboljih, kaže trener Širokog Brijega.

Kvesić je pohvalio svoje igračice i osvrnuo se na Premijer žensku ligu BiH.

Ivan Kvesić

- Moram reći kako su za to zaslužne najviše igračice koje nisu ni jednog trenutka sumnjale u nas. Moram pohvaliti Branku Bagarić koja je povrijeđena cijelu polusezonu, ipak igrala, stisnula zube i bila na kraju najbolji strijelac lige sa 29 golova. Vjerujte mi da je bila zdrava mi sigurno ne bi izgubili ni jednu utakmica, a Branka bi dala još koji pogodak. Što se tiče Premijer lige, mi ćemo u tom rangu ići polako, kao i do sada. Cilj je prvo opstanak u ligi, pa sredina tabele i naravno da budemo stabilan Premijerligaš, a kasnije ćemo vidjeti. Nemamo ambicije ići na vrh i slično na početku. Mi smo jako mlada ekipa i mlad klub i ovo je ogroman uspjeh za naš grad i klub, zaključio je on.

Trener Ivan Kvesić zahvalio se i našem sajtu na praćenju tokom ove sezone.

ŽNK Široki Brijeg - ŽNK Rosa Brandis Travnik 9:0 (5:0). Stadion: Pecara. Gledalaca: 500. Glavni sudija: Emsela Tanjo (Sarajevo). Pomoćnici: Elma Mirvić (Sarajevo) i Ajla Omerbašić (Sarajevo).

Široki Brijeg: J. Radoš, Šaravanja, Musa (od 52. Ljubić), Mikulić, Glavota, Grgić (od 52. Ćuk), Marušić, M. Radoš, Čerkez, Bagarić (od 67. Čepo), Vuletić. Trener: Ivan Kvesić.

Novi premijerligaš:Široki brijeg

Rosa Brandis: Trako, Begović, Mahalbašić, Bilić, Repak, L. Mušić (od 46. Ramić), Osmanović, Demirovski (od 46. Ganić), A. Mušić, Akeljić, Haseljić. Trener: Mirsad Hadžić. Igračica utakmice: Branka Bagarić (Široki Brijeg).

 

 

 

 


Fortuna 5 : 0 Sloboda
Čelik 0 : 0 Sana 2014
Široki Brijeg 9 : 0 Rosa Brandis
Libero 3 : 0 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Široki Brijeg 14 12 0 2 36
2 Sana 2014 14 10 1 3 31
3 Mladost 14 8 0 6 24
4 Libero 14 7 2 5 23
5 Rosa Brandis 14 4 2 8 14
6 Fortuna 14 4 1 9 13
7 Sloboda 14 4 0 10 12
8 Čelik (-3) 14 3 2 9 8