XS
SM
MD
LG

Veliki uspjeh džudista Famosa: Elez i Vračar srebrni na Evropskom kupu u Sarajevu

Džudisti Famosa, Vuk Elez i Igor Vračar osvojili su srebrne medalje, danas, prvog dana Evropskog kupa za juniore u Sarajevu.

Elez je u kategoriji do 81 kilograma imao jako težak zadatak, ali je uspio stići do srebrne medalje. Prvo je riješio Grka, Atanasiosa Milonelisa, zatim Đakoma Gambu iz Italije, a onda i Izraelca Gaja Gureviča za izlazak iz svoje linije žrijeba.

U polufinalu je pao i njegov reprezentativni kolega, Božidar Vučurević, a onda je uslijedila finalna borba sa Gigom Abuašvilijem iz Francuske, očigledno gruzinskih korijena. Poslije jake borbe, nešto iskusniji Francuz ipak pobjeđuje na ippon i osvaja zlatnu medalju.

Igor Vračar je u apsolutnoj kategoriji, +100 kg, prvo savladao Slobodana Bakića iz Srbije, a onda i Holanđanina Rika Zomera za polufinale. U polufinalu je pred Vračarom pao i Marcel Skalec iz Hrvatske lakim iponom poslije nepune minute borbe. Finale je donijelo borbu sa Nijemcem Losenijem Koneom, koji je u polufinalu bio bolji od Vasilija Vujičića, a njemački džudista uspjeva na tri shida da dobije finale i osvoji zlatnu medalju.