XS
SM
MD
LG

Slavija se dogovorila sa Milutinovićem

FK Slavija troši prve dane priprema za novu sezonu Prve lige Republike Srpske, a uprava kluba, zajedno sa trenerom Milanom Gutovićem, užurbano radi na formiranju igračkog kadra.

Još uvijek traju razgovori sa igračima koji su prošle godine nosili dres Sokolova, kao i sa pristiglim juniorima, te bi se u ovih nekoliko dana i to moralo znati.

Što se tiče pojačanja, postignut je dogovor oko dolaska mladog Đorđa Milutinovića u redove Slavije. Ovaj Fočak, koji je poslije igranja u Sutjesci otišao u juniore Borca nije više bio raspoložen za ostanak u Borcu, te bi trebao doći u redove Slavije.

Osim njega, Slaviji su interesantni i bivši kapiteni omladinskih selekcija kluba. Želja je povratak Vladana Mandića iz Zvijezde 09. On je otišao još u juniorsku selekciju Zvijezde 09 da igra Premijer ligu, a onda je kasnije uslijedio odlazak na pozajmicu u Podrinje iz Janje. Neće on imati previše prostora za igru u premijerligašu iz Semberije, pa je želja i stručnog štaba i predsjednika Borisa Stanišića da se on pošalje ponovo negdje na pozajmicu. U Slaviji su zainteresovani da vrate svog nekadašnjeg kapitena, a da li će i uspjeti znaće se kroz koji dan.  Slaviji je interesantan i Mladen Perović, još jedan nekadašnji kapiten u omladinskim selekcija. Odlični lijevonogi fudbaler bi okolnim putem došao do seniorskog tima, jer je još kao tinejdžer otišao u Mladost iz Velike Obarske, a onda dalje. Bio je sjajan u drugoligašu Famosu, a prošle sezone je igrao za trebinjski Leotar. Slavija je uspostavila kontakt i sa njim, te čekaju odgovor.

Želja Milana Gutovića bio je i povratak Luke Asentića na pozajmicu u Istočno Sarajevo. Ipak, kako nam je rekao Boris Savić, trener Zvijezde 09, Asentić je bio odličan tokom ljetnog perioda, te će imati svoju šansu u Premijer ligi, što znači da od povratka u Slaviju na pozajmicu nema ništa.

Prioritet Slaviji u ovom prelaznom roku su dovođenje golmana i oba beka, a onda i popunjavanje ostalih deficitarnih pozicija u timu.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19