XS
SM
MD
LG

Rudar Prijedor preko Šamca i Etno sela Stanišići ide na Zlatibor

Ekspedicija FK Rudar Prijedor pred polazak na Zlatibor

Ekspedicija Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, danas poslije zajedničkog ručka u restoranu “Le pont”, zaputila se u Šamac gdje će večeras odigrati prijateljsku utakmicu protiv drugoligaša Republike Srpske Borca, a potom nastaviti put Etno sela Stanišići na spavanje. Sutra ujutro “rudari” će krenuti put srpske planinske ljepotice Zlatibora na osmodnevne pripreme.
Prijedorčani imaju visoke ambicije u novoj prvoligaškoj sezoni – šampionske, nakon što je nova uprava preuzela brigu o klubu. Pred put za Srbiju direktor Saša Stević je istakao:
-Na Zlatiboru ćemo odigrati dvije kontrolne utakmice, plus ova u Šamcu protiv Borca. U Srbiji ćemo da vidimo šta nam to nedostaje od igrača i na kojim pozicijama, pa ćemo nastojati da angažujemo adekvatna pojačanja i kvalitetne igrače koji mogu da zadovolje naše zacrtane takmičarske ambicije.
Trener Igor Janković je na put poveo 22 igrača, na spisku su: Mirza Hamzabegović, Andrej Pavlović, Stefan Mikić, Nemanja Marić, Aleksandar Malbašić, Nemanja Petrović, Mario Sajak, Haris Lezić, Mile Kovačević, Ognjen Petrović, Milan Šikanjić, Dragan Arežina, Dino Kalesić, Nemanja Pekija, Marko Marinović, Novica Petrović, Bojan Burazor, Predrag Zekanović, Slaviša Maksimović, Mihajlo Savanović, Ognjen Jaćimović i Danilo Marmat.
Pored šefa Igora Jankovića u stručnom štabu su i pomoćnici Dino Sikirić i Branislav Babić, kao i trener golmana Perica Topić i fizioterapeut Vladan Lekanić. Na put su krenuli i predsjednik Darko Milunović, kao i direktor Saša Stević.


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33