XS
SM
MD
LG

Po bodove u Tuzlu

Pres Borca

Fudbaleri banjalučkog Borca u 3. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovaće sutra u 20:00 časova na stadionu “Tušanj“ kod  Tuzla sitija.

Ova utakmica biće prvi međusobni premijerligaški duel  dva tima, a posljednju provjeru Borac sa ekipom Tuzla City-a imao je na stadionu u Srebreniku pred polazak na zlatiborske pripreme krajem juna mjeseca.

“Očekuje nas motivisan protivnik jer su u istoj situaciji u kakvoj je bila i Zvijezda 09 kad je došla ovdje kod nas jer će biti maksimalno pripremljeni da pokažu da su, i pored tog visokog poraza u prošlom kolu, ekipa koja može da se bori sa onima koje će zauzeti mjesto u vrhu tabele. Sa druge strane, nama je ovaj meč šansa da poslije dobrog starta napravimo pozitivan rezultat koji će nam “dići“ u gornji dio tabele jer svi znamo da je početak lige mnogo težak i da su mnogo bitni prvi rezultati. Mi smo veoma dobro startovali i ova utakmica bi nam mnogo značila u smislu plasmana. I neriješen rezultat sa ovog gostovanja je dobar, ali očekujem da sa nekih od narednih gostovanja donesemo sva tri boda, a zašto to ne bismo uradili već sutra jer se radi o rivalu po mjeri. Poznajemo dobro ekipu Tuzla sitija, poznajem njihovog trenera sa kojim sam zajedno polagao za sticanje UEFA Pro licence, znamo šta od njih možemo da očekujemo i koje su njihove dobre, a koje loše strane. Oni su domaćini, imaju imperativ pobjede, a nama je da iskoristimo njihovo moranje“, rekao je šef stručnog štaba  Branislav Krunić.

Utakmicu na stadionu “Tušanj“ propustiće kod crveno plavih  dva fudbalera.

“Ziljkić je povrijeđen, ali se polako oporavlja i brzo će biti u stroju. Subić osjeća poteškoće u aduktoru, pa je u pošteđenom režimu, ali ne radi se o ozbiljnijoj povredi, pa će već iduće sedmice biti u punom trenažnom procesu.“

Odbrambeni fudbaler Nemanja Janičić, zadovoljan je učinjenim na startu prvenstva.

“Sigurno je da nam znači ovaj dobar start zbog atmosfere u i oko kluba. Osvojena su četiri boda iz prve dvije utakmice, a na prvu domaću je došlo dosta publike, što nam je, svakako, dalo vjetar u leđa. Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujem da će biti dosta teška, kao što je i svaka na neki svoj način. Rival će biti motivisan, ali mi treba da budemo koncentrisani na sebe i ono što radimo i što se dogovaramo na treninzima. Ekipa dobro napreduje, ali treba vremena i strpljenja da bi sve stvari došle na svoje mjesto. Međutim, s obzirom da je tek početak prvenstva, mislim da ćemo kroz utakmice podizati nivo igre, da će sve biti kako treba i da će Borac izgledati onako kako svi želimo da izgleda. Kod nas, poslije 1-2 dobra rezultata krene euforija, ali isto tako i poslije par loših ishoda krenu negativne kritike. Mi imamo svoj cilj, sa šefom radimo stvarno dobro i mislim da će to doći do izražaja kako vrijeme bude odmicalo“, naveo je štoper “crveno-plavih“.

Utakmica počinje u 20:00 časova, a direktan prenos biće
emitovan na tv kanalu Arena Sport.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8