XS
SM
MD
LG

Lokomotiva sigurna protiv Modriče

ŽFK Lokomotiva Brčko

Lokomotiva je rezultatom 6:0 pobjedila Modriču u Brčkom u drugom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Domaće fudbalerke su dominirale svih 90. minuta, dok Modriča gotovo da nije imala niti jedan šut prema golu domaćeg tima.

Od izlaska na teren vidjelo se da su Lokosice u ovaj meč ušle čvrstog riješenja da upišu sva tri boda. Ekipa Milorada Iliškovića je 9. minuti povela, Stokić je u kaznenom prostoru neoprezno startovala nad Mešanović, što je bilo dovoljno da glavni arbitar meča pokaže na bijelu tačku. Loptu je na bijelu tačku namjestila Damjanović i postigla pogodak. U 27. minuti Lokomotiva je mogla udvostručiti prednost, nakon što je Damjanović pogodila stativu. U prvom minutu sudijske nadoknade Lokosice postižu i drugi pogodak, Mešanović je prošla 3 igačice Modriče i u šesnaestercu poslala pas prema Damjanović koja je ostala sama i zatresla mrežu Okanović.

Drugo poluvrijeme obilježila je totalna dominacija domaće ekipe. Nakon samo par minuta igre, dosuđen je novi kazneni udarac, ovoga puta ga je iznudila Zukić koju je oborila Mustafagić, a pri tome Stokić je dobila i drugi žuti karton nakon prigovora pa je Modriča ostala sa deset igračica na terenu. Odgovornost je preuzla Vujadin i sigurno postigla gol za 3:0. Osam minuta poslije mreža se ponovo tresla, Zukić je nakon jedne odbijene lopte pogodila glavom.

U 73. minuti se i Škahić upisala u listu strijelaca nakon povratne lopte Zukić dobrim šutem je savladala golmana. Konačan rezultat utakmice postavila je Vujadin u 88. minuti meča nakon još jedne asistencije Mešanović, koja je prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu za desetku Lokomotive kojoj nije bilo teško smjestiti loptu u mrežu.

- Imajući u vidu da smo sa Modričom odigrali dvije pripremne utakmice, znali smo šta nas očekuje. Na veliku žalost po obje ekipe, vremenske prilike su ponovo bile nemilosrdne, igrati na skoro 40 stepeni je jako teško. Uprkos tome, odigrali smo u dosta visokom ritmu, posebno u drugom poluvremenu i upisali pobjedu. Sigurna sam da možemo da igramo i bolje i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti na višem nivou, izjavila je Nikolina Vujadin, dvostruki strijelac na utakmici.

Nikolina Vujadin

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Modriča 6:0 (2:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 70.
Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka).
Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor), Milka Rokić (Gradiška).
Źuti kartoni: Lokomotiva: (Memić, Buljubašić), Modriča (Stokić).
Crveni karton: Anđela Stokić u 53. minuti (Modriča).

Lokomotiva: Todorić, Šećić (od 65. Buljubašić), Džanić, Mešanović, Trujić, Vujadin, Zukić, Memić, Mirkić (od 58. Malinović), Damjanović, Mujkić (od 46. Škahić).

Trener: Milorad Ilišković. 

Modriča: Okanović, Kojić, Stokić, Vejnović, Milošević, Smiljanić, Lazić, Hasić, Pandžić, Mustafagić, Stojanović.

Trener: Drago Svitlica.

Igračica utakmice: Nikolina Vujadin (Lokomotiva Brčko).


Radnik Bumerang 1 : 4 SFK 2000
Široki Brijeg 0 : 5 Emina
Iskra 11 : 0 Drina
Lokomotiva 6 : 0 Alfa Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Iskra 2 2 0 0 6
2 Lokomotiva 2 2 0 0 6
3 SFK 2000 2 2 0 0 6
4 Emina 2 1 0 1 3
5 Široki Brijeg 2 0 1 1 1
6 Drina 2 0 1 1 1
7 Radnik Bumerang 2 0 0 2 0
8 Alfa Modriča 2 0 0 2 0