XS
SM
MD
LG

Lokosice deklasirale Drinu

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog ostvarile su i treću uzastopnu pobjedu u novoj sezoni Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Ekipa Milorada Iliškovića opravdala je ulogu favorita, te je u Zvorniku savladala domaću Drinu rezultatom 0:14. Lokosice su ostvarile najubjedljivu pobjedu u istoriji kluba u najvišem rangu takmičenja, a do sada najviša im je bila 0:13 protiv Sloge iz Petrova prije dvije sezone.

Lokomotiva je u 12. minuti povela, nakon što je pogodak postigla Damjanović. Dva minuta kasnije Damjanović je ušla u kazneni prostor i odigrala povratnu loptu za Vujadin koja šutira i postiže gol za 0:2. Novi pogodak ekipe iz Brčkog došao je u 19. minuti nakon što je Škahić asistirala do Damjanović, a ona postiže drugi pogodak na utakmici. Ipak, tri minute kasnije Mešanović je prošla po lijevoj strani gdje je uputila dobar centaršut, a na drugoj stativi se odlično snašla Zukić i ubacila loptu u mrežu. Do kraja prvog poluvremena Lokomotiva je zatresla još jednom mrežu, Zukić je probila po desnoj strani i odigrala povratnu loptu na šesnaesterac za Damjanović koja postiže ekspresan gol za 0:5. 

U nastavku utakmice Brčanke su postigle još devet golova, od toga dva puta je mrežu zatresla Damjanović, Vujadin 2x, Vrsajko 2x, Škahić, Zukić, a u listu strijelaca se upisala i Šećić. Poslije tri odigrana kola, izabranice Milorada Iliškovića su prve na tabeli sa maksimalnih devet osvojenih bodova. Pred fudbalerkama Lokomotive je sada pauza, a naredno kolo će igrati na domaćem terenu protiv Emine iz Mostara.

ŽFK Drina Zvornik - ŽFK Lokomotiva Brčko 0:14 (0:5).
Stadion: Gradski u Zvorniku.
Gledalaca: 60.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti kartoni: Drina (Ivanovski), Lokomotiva (Škahić).

Drina: Nikolić, Đurić, Vidović, Milošević, Perić, Stankić, Jović, Matić, Ivanovski (od 52. Samardžić), Jovanović, Milutinović.

Trener: Goran Petrović.

Lokomotiva: Vasić, Vrsajko, Buljubašić, Mešanović, Trujić, Vujadin, Zukić, Malinović (od 63. Fačić), Škahić (od 60. Tošić), Mirkić (od 46. Šećić), Damjanović.

Trener: Milorad Ilišković.

Igračica utakmice: Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko).

 

 


Alfa Modriča 1 : 4 Radnik Bumerang
Drina 0 : 14 Lokomotiva
Emina 1 : 0 Iskra
SFK 2000 8 : 0 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokomotiva 3 3 0 0 9
2 SFK 2000 3 3 0 0 9
3 Iskra 3 2 0 1 6
4 Emina 3 2 0 1 6
5 Radnik Bumerang 3 1 0 2 3
6 Široki Brijeg 3 0 1 2 1
7 Drina 3 0 1 2 1
8 Alfa Modriča 3 0 0 3 0