XS
SM
MD
LG

MFL Doboj startuje 8. septembra

Konferencija klubova MFL Doboj

Dok su klubovi sa dobojskog regionalnog područja počeli bitku za bodove prije tri sedmice, dotle  klubovi najnižeg ranga, odnosno Medjuopštinskog fudbalskog saveza Doboj,  startovaće u nedjelju 8. septembra. Ovo je odlučeno na sjednici Izvršnog odbora GFS Doboj, održanoj 29. avgusta,  a podršku odluci dali su na Konferenciji i predstavnici klubova koja je održana u Pojezni.

-Zbog malog broja klubova,  prvenstvo  kao i ranijih godina, počinje u drugoj sedmici septembra,  a do poslednjeg trenutka nije se znalo koliko će klubova startovati u trci za naslov prvaka.  Naime, zbog može se reći,  totalno neprikladne odluke PFS Doboj da se na kraju sezone igra i baraž za viši rang između drugoplasiranih ekipa MFL Doboj i OFS Modriča - Šamac, Gradski fudbalski savez Doboj već tri godine gubi po dva člana nakon završene sezone. Drugim riječima, ekipe iz ovog saveza su daleko kvalitetnije i prelaze  kroz baraž u viši rang,  a time se smanjuje broj klubova u MFL. Primjera radi, prije tri godine u MFL Doboj takmičilo se 13 ekipa, da bi nakon tri baraž utakmice pala knjiga na deset klubova. Prošle godine dva kluba zbog finansijskih problema napustili su takmičenje i ostalo je osam. Ove godine u viši rang iz MFL Doboj u Područnu ligu direktno su otišli Ozrenski sokolovi,  a Polet iz Podnovlja nakon baraž utakmice sa Zvijezdom iz Kruškovog Polja takođe je otišao u viši rang. Dakle ostalo je šest klubova a NK Željezničar iz Pridjela Gornjeg odlučio je da se , zbog neriješenih problema, više ne takmiči. Na njegovo mjesto "uskočila" je Sloga iz Koliba Gornjih pa će tako uz Rudar iz Stanara i Borac iz Kotorskog , koji su ispali iz Područne fudbalske lige Doboj, MFL ponovo imati osam klubova za start u sezoni 2019/20. godini, istaknuto je na sjednici GFS Doboj.

Članovi IOGFS Doboj donijeli su odluku da u narednoj sezoni u MFL Doboj nastupe fudbalski klubovi: Rudar (Stanari), Borac (Kotorsko), Sloga (Kolibe Gornje), Zborište (Zborište), Liješće (Liješće, 4. juli (Pojezna), 27. juli (Kalenderovci) i Zadrugar (Sijekovac). Takođe, usvojene su i odluke o listi delegata i održavanju seminara za službena lica, a imenovani su i Goran Stojanović za komesara za takmičenje i Predrag Jevtić za komesara za sudije i suđenje.

Dan kasnije  u Osinji održana je i Konferencija klubova MFL Doboj na kojoj je Slađana Marić, član IOGFS Doboj, upoznala predstavnike klubova sa odlukama Izvršnog odbora. Uz podršku odlukama IOGFS predstavnici klubova pristupili su i izvlačenju takmičarskih parova  za narednu sezonu.

U prvom kolu sastaju se: Liješće - Zadrugar, 4. juli - Sloga, Zborište - 27. juli, i Rudar - Borac, što će biti i derbi kola.

 


Rudar 2 : 0 Zadrugar
Borac 4 : 0 Zborište
27. Juli 3 : 0 4. juli
Sloga 1 : 5 Liješće
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 7 5 1 1 16
2 Rudar 7 4 2 1 14
3 Liješće 7 4 1 2 13
4 Zadrugar 7 4 1 2 13
5 Sloga 7 2 2 3 8
6 Zborište 7 2 1 4 7
7 27. Juli 7 1 2 4 5
8 4. juli 7 1 0 6 3