XS
SM
MD
LG

Hrabra Emina poražena od Sarajeva

Emina Mostar vs SFK 2000 Sarajevo

U zaostaloj utakmici prvog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine fudbalerke Emine iz Mostara poražene su od aktuelnog prvaka, ekipe SFK 2000 Sarajevo rezultatom 1:2.

Utakmica po prikazanoj igri, želji, borbi, potpunosti je opravdala očekivanja gledalaca koji su bili prisutni na tribinama. I pored poraza predstava Mostarske Emine u premijerligaškoj utakmici na stadionu Rođeni protiv Sarajki je sigurno ohrabrujuća za ženski fudbal u BiH.

Prvo poluvrijeme igralo se dosta izjednačeno sa jedne i druge strane. U 12. minuti Kršo je zaprijetila za domaću ekipu, međutim šutirala je preko gola prečke. Šest minuta kasnije Kuč je imala dobru šansu, ali je njen udarac odbranila Faković. Potom je domaći tim ponovo imao priliku preko Kršo, ali nije bilo promjene rezultata. Do kraja prvog dijela igre Sarajke su imale najbolju šansu, kada je Kuč pogodila stativu, ali se na odmor otišlo bez pogodaka.

SFK 2000 Sarajevo

U nastavku meča, Emina je igrala otvoreno i napadala, pa su u 54. minuti pogodile prečku nakon što je Hrelja oprobala svoj udarac, ali je ostalo 0:0. U 66. minuti Gačanica je izvela korner za lijeve strane i uhvatila na spavanju Hasanbegović, te dovela svoju ekipu u vođstvo od 1:0, pa je stadion Rođeni eksplodirao od radosti. Zatim osam minuta kasnije dogodila se jedna zanimljiva situacija, Gačanica je prošla Bektaš koja je ruši po mnogima u šesnaestercu, ali je glavni sudija dosudio samo slobodan udarac za domaće. U 80. minuti Sarajke su došle do izjednačenja kada je Krajnić ubacila loptu za Đoković, a ona sigurno posprema loptu u gol za 1:1. Do kraja utakmice ekipa Samire Hurem je stigla do potpunog preokreta, a konačan rezultat postavila je A. Spahić nakon povratne lopte Kuč, desetka SFK sigurno je zatresla mrežu.

- Što se tiče jučerašnje utakmice, mogu slobodno reći kako je publika imala šta vidjeti. U igru smo ušle čvrsto, jako i sa mnogo želje. Šanse su se stvarale sa jedne i druge strane, ali na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka. U drugo poluvrijeme smo ušle još jače i željele smo postići taj gol, što se na kraju i dogodilo. Nakon toga, imali smo mali pad koncentracije koji nas je doveo do primanja ta dva gola od gostujuće ekipe. Spornih trenutaka je itekako bilo, poput čistog prekršaja u 16 metara, kojeg sudija vadi van kaznenog prostora, a dogodio se na rezultatu od 1:0. Taj kazneni udarac bi možda prelomio utakmicu i mi sigurno ne bi ostale poražene, ali tu odluku nismo mogle promijeniti i sada je stanje takvo kakvo jeste. Ja sam ponosna na svoju ekipu, na otpor koji smo pružile, te pokazale i dokazale kako smo jedna mlada ekipa pred kojom je svijetla budućnost. Svaka od nas je dala zadnji atom snage, za svakom loptom smo ginule, ali na kraju ipak, da li realno ili ne, ostajemo poražene, ističe Dragica Denda, kapiten Emine.

ŽNK Emina Mostar - SFK 2000 Sarajevo 1:2 (0:0).
Stadion: Rođeni.
Gledalaca: 300.
Glavni sudija: Samir Kapo (Kakanj).
Pomoćnici: Sanel Alihodžić (Zenica), Alzan Pločo (Sarajevo).
Žuti kartoni: Emina (A. Isaković), SFK (Mujkić, Đoković, Hamzić).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda (od 88. Kreća), Husić, Gačanica, Hrelja, Velagić, Kršo, A. Isaković, Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

SFK: Hasanbegović, Nedić (od 56. Krajnić), Bektaš, Đoković, A. Spahić, A. Spahić, Kuč, Hamzić, Mujkić (od 77. Crnjak), Spasojević, Selimović.

Trener: Samira Hurem.

Igračica utakmice: Alisa Spahić (SFK 2000 Sarajevo).

Emina Mostar

 

 


Lokomotiva 3 : 2 Radnik Bumerang
Alfa Modriča 1 : 4 Iskra
Drina 1 : 1 Široki Brijeg
Emina 1 : 2 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Iskra 1 1 0 0 3
2 Lokomotiva 1 1 0 0 3
3 SFK 2000 1 1 0 0 3
4 Drina 1 0 1 0 1
5 Široki Brijeg 1 0 1 0 1
6 Radnik Bumerang 1 0 0 1 0
7 Emina 1 0 0 1 0
8 Alfa Modriča 1 0 0 1 0