XS
SM
MD
LG

Vetarni opet igrali ''finale''

Međaši: Proteklog vikenda u Obudovcu kod Šamca su gostovali veterani Kolektiva, kod svojih prijatelja Crvene Zvijezde. Ovi susreti su postali tradicionalni i održavaju se svake godine naizmjenično, kako u Međašima tako i Obudovcu. Ova tradicija traje već 50 godina, a posvećena je nezaboravnom finalu najboljih seoskih ekipa  Semberije i Posavine za kup   lista za selo " Zadrugar" u kojem su se u Obudovcu sastali domaća Crvena Zvijezda i Kolektiv. Pobjednik je bio domaćin rezultatom 5:4,poslije bolje izvedenih penala, a u regularnom toku bilo je  1:1.

Posle te utakmice ovi susreti veterana  su još više zbližili ova dva sela i trajaće vječno.

Ekipa Kolektiva je poslije igrala još u 3 finala, a bila je i jednom pobjednik, kad je savladana Zvijezda iz Kruškovog Polja sa 2:0.

"Mi čuvamo uspomenu na ovo veliko finale. Ovo takmičenje je bilo  mnogo popularno,  a na utakmicama je bilo i po nekoliko hiljada gledalaca. U ovom takmičenju su ponikli i stasali mnogi poznati fudbaleri koji su kasnije igrali i u većim klubovima.," kaže veteran i jedan od učesnika tog finala Mirko Lazarević koji je nastupio u Obudovcu, kao aktivan igrač iako ima 73 godine.

U Obudovcu je pobjeda pripala domaćim veteranima  rezultatom od 4:0, ali je svima rezultat  bio u drugom planu.

"Na ovoj utakmici odigrali smo " tri za tri", uz konstataciju da jedva  čekamo naredni susret u Međašima," kaže Marko Nikolić veteran iz Međaša, takođe jedan od učesnika nekadašnjeg finala.

Treće poluvreme je bilo najlepše.