XS
SM
MD
LG

S ljudima jе u fudbalu uvijеk ljеpšе

Draško Ilić, Milan Vuković i Mladen Ilić

I dok fudbalska javnost u Republici Srpskoj i BiH “raspreda” o akciji “Var” SIPE i Tužilaštva BiH lijepe stvari dogodile su se danas u Dobrljinu, poslije utakmice četvrtfinala Kupa Republike Srpske između domaćeg Slavena i Krupe (0:3).
Predstavnici jesenjeg prvaka Prve lige Republike Srpske predsjednik Draško Ilić, članovi Upravnog odbora Dragomir Buco Ilić i Mihajlo Bučinski i direktor Mladen Ilić uručili su prigodne poklone za člana Područne lige Prijedor koji godinama tradicionalno dobro igra u najstarijem takmičenju na teritoriji “Dejtonske zemlje”.
-Uručili smo lopte i paradne trenerke klubu svijetle i bogate tradicije i na ovaj način stvaramo prijatelje i želimo da pomognemo u skladu naših mogućnosti. Ovakav gest smo i u prošlom ciklusu kada smo gostovali kod Radnika u Kozarskoj Dubici. Na ovaj način FK Krupa pomaže klubovima kojima je pomoć zaista potrebna, ali i cjelokupnom fudbalu Republike Srpske, jer nismo klub koji je samoživ. Uz prijatelje sve mnogo lakše i bolje – istakao je direktor Krupe Mladen Ilić, koji je dodao da na paradnim trenerkama stoje grbovi i Slavena i Krupe kao uspomena na ovaj fudbalski susret.
Milan Vuković predsjednik FK Slaven zahvalio se predstavnicima Krupe i istakao da je njegov klub dobio u budućnosti istinske sportske prijatelje.
-Rijetki su ovakvi primjeri u današnjem fudbalu i životu, ali se po gestovima koji nam je priredila Krupa i razdvajaju oni koji vrijede i one iji su vidici uski. Ovaj poklon nikada u istoriji našeg kluba nećemo da zaborivamo, dok je Slavena biće i prijateljstva s FK Krupa i klubu iz Krupe na Vrbasu želimo sve najbolje u tekućoj sezoni i da ostvari sve svoje takmičarske ambicije. I kad već mi nismo prošli dalje neka Krupa, konačeno, iz četvrtog pokušaja, osvoji pehar Kupa Republike Srpske – rekao je Milan Vuković prilikom svečanosti na zajedničkom ručku i druženju priređenom poslije utakmice, što je odavno rijetkost u fudbalu Republike Srpske.
Pogotke za Krupu su postigli Nikola Dujaković dva i Lazar Nikolić. 
S ljudima je u fudbalu uvijek ljepše i pristojnije.
Fudbalski klub Krupa zna da cijeni fudbalski entuzijazam i ljude, klubove koji su zdravo tkivo fudbalskog sistema Republike Srpske i BiH. Ne postaje se šampion preko noći… 

Dragomir Buco Ilić, Draško Ilić,Milan Vuković i direktor Mladen Ilić


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8