XS
SM
MD
LG

Na Zapadu nešto novo

A.Atić foto

Nisam odavno pisao, izvještavao, kolumnisao, nisam, jer sam, poodavno već, pero ispustio iz ruke. Možda sam izgubio rutinu, ali pokušaću, riječ -dvije, o fudbalu. Srpske, naravno! 

U fudbalu Srpske, zavjesa se spušta ovog vikenda, premijerligaškim terenima lopta će se kotrljati još malo. Krupa jesenji prvak elitnog karavana Srpske, očekivano. Rudar iz Prijedora istorijski jeste poznatiji klub, ali je Krupa trenutno bolji, a Premijer liga traži bolje. Bolja logistika, uslovi, struka, igrači, bolji za tih 8, nedostižnih bodova. 

Na Zapadu nešto novo, dubički Borac jesenji prvak. (Ne)očekivano, zasluženo! Ako “borci” iz Dubice nastave na proljeće u ritmu jeseni, Prva liga je gotova stvar. Moj Ljubić,  u zadnjih 5-6 godina, nikad bolji, zadovoljan sam. 

Na Istoku favoriti po planu, Leotar jesenji šampion, Drina prijeti, ko god da uđe, vratiće se tamo gdje mu je mjesto. 

U fudbalu Srpske ništa novo, lige krnje, promjene se odavno najavljuju, ali se ne dešavaju. Desiće se, ako ne ranije, onda sigurno, sljedeće godine, redovno, ili vanredno, izborna je. Vidjećemo! 

Godinu ćemo pamtiti i po aferi “Var”, krajnje je vrijeme bilo, uzelo je maha. Da li će ona vratiti djelioce pravde na terene, ili će nepravda sa predigrom mita i korupcije i dalje kolo voditi, pred nama je. Sigurno neće u potpunosti, djelimično svakako. U potpunosti će ako se nastavi! A trebala bi, ima toga još logici nelogičnog, ali zbog predigre, pametnom dosta. 

Dosta i od mene za ovaj put, ipak nisam odavno pisao....