XS
SM
MD
LG

Futsal se na velika vrata vratio u Doboj

Pet pobjeda iz pet utakmica u jesenjem dijelu

Futsaleri Doboja sa pet pobjeda iz isto toliko utakmica završili su prvi dio sezone u Drugoj ligi Republike Srpske grupa ''Centar'' i jedni su od glavnih favorita za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

U razgovoru za naš portal, predsjednik Doboja, Davor Savić, ističe da je ovako nešto i očekivano, budući da po viđenom Doboj ima najbolju i najbrojniju ekipu igrača.

- Za nas je ovo nešto očekivano. Kvalitetom, a i brojčano mislim da imamo najbolju ekipu u ovoj ligi. Cilj nam je da tako nastavimo i u drugom dijelu sezone, te da na kraju uđemo u Prvu ligu Republike Srpske, rekao je za naš portal na početku razgovora trener Dobojlija, Davor Savić.

KMF Doboj se poslije nekoliko godina ponovo vratio na futsal mapu Republike Srpske, a kako nam Savić kaže želja je bila da se ponovo najbolji igrači Doboja okupe na jednom mjestu.

- Naši igrači zajedno igraju veliki broj turnira, Bogdanović, Lukić, Buljubašić, Zelenković i ostali. Nekako, svi oni su igrali širom Bosne i Hercegovine i želja je bila da se ponovo u jednoj ekipi okupe takvi igrači i najbolji igrači koje Doboj ima. Naravno, tu je i Marijo Aladžić, ali on je jedna posebna klasa za sebe. Tako je i odlučeno da se ponovo formira KMF Doboj, ja nisam bio u prošloj upravi kluba, a posljednjih godina tu je bio i MNK Glavica. Okupili smo se, imamo veliku podršku gradonačelnika Borisa Jerinića. Za sada problem nam samo pravi nedostatak dvorane, jer se dvorana u Doboju pravi, tako da ne igramo u svojoj dvorani, ali ni ovo sada nije preko svijeta, par kilometara samo udaljeno. Ovo je praktično ista ona ekipa koja je ranije bila, samo što su tada to bili mladi igrači, a sada su već stariji, sa znatno većim iskustvom, a svoj kvalitet dokazuju na terenu. Za sada dobro ide.

Dodaje da dugoročnih ciljeva klub nema, za sada samo Prva liga Republike Srpske.

- Mi nismo pred sebe postavljali nikakve dugoročne ciljeve. Koja nam se vrata otvore, to ćemo iskoristiti. Za sada, pokušaćemo da uđemo u Prvu ligu Republike Srpske, ali opet i tu imate jednu lutriju. Od tri ekipe, prvaka Drugih liga, dva ulaze u Prvu ligu Republike Srpske. Pokušaćemo ući, ali i ako se to ne uspije, nije nikakav smak svijeta, već ćemo naredne sezone pokušati to ostvariti.

Za KMF Doboj igraju i igrači sa premijerligaškim iskustvom


Obilić 6 : 1 Derventa
Doboj 10 : 5 Ljubić
Jošavka 2 : 6 Čelinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Doboj 10 10 0 0 30
2 Jošavka 10 6 0 4 18
3 Čelinac 10 5 0 5 15
4 Obilić 10 4 0 6 12
5 Derventa 10 3 0 7 9
6 Ljubić 10 2 0 8 6