XS
SM
MD
LG

Zamka Policajcu

Aktuelni prvak RS i osvajač Kup-a RS, KMF Nevesinje, će sutra (subota) od 18:00h, u velikom derbiju 11. kola Prve lige RS, biti domaćin prvoplasiranom i maksimalnom KMF Policajac iz Banja Luke.

Nevesinjci u meč protiv lidera prvenstva ulaze sa druge pozicije na tabeli, sa osam bodova zaostatka, a Policajac bi eventualnom pobjedom na „vrućem“ nevesinjskom parketu nekoliko kola prije kraja i teoretski mogao osigurati titulu i plasman u Premijer futsal ligu BiH naredne sezone.

Banjalučani su u aktuelnoj sezoni maksmalni, pošto su u 11 takmičarskih susreta ostvarili sve pobjede, a taj niz žele da nastave i na sutrašnjem gostovanju.

Sa druge strane, nevesinjska ekipa na domaćem parketu ne zna za poraz još od decembra 2018. godine, nakon čega su upisali 11 uzastopnih pobjeda kod kuće (6 u aktuelnoj sezoni).

Bez ikakve sumnje, publiku u Nevesinju očekuje prava futsal poslastica u režiji dvije ponajbolje futsal ekipe Republike Srpske.

Trener i jedan od najiskusnijih igrača KMF Nevesinje, Dalibor Pudar, očekuje veoma težak meč i veliki spektakl protiv lidera, ali najavljuje pobjedu.

„Nakon stresne situacije iz duela sa Jahorinom, možda i bespotrebno opterećeni, okrećemo se novim kolima i novim iskušenjima. Napokon jedna utakmica, koju su mnogi, pa i ja, okarakterisali kao najveći spektakl dosadašnjeg dijela prvenstva. Konačno očekujemo jednu pravu utakmicu u SD 'Nevesinjka' gdje svako može pasti pa i maksimalni KMF Policajac. Možda sam malo pretenciozan, ali zaista je velika euforija i želja za pobjedom pred svojom publikom i to baš protiv ekipe koja ima sjajan rezultatski niz i prednost u bodovima, ali mi o tome ne razmišljamo. Čekamo sutrašnji meč, sudijski zvižduk i ukrštanje koplja sa favoritom za ulazak u Premijer ligu. Naravno, i pored goruće želje za pobjedom očekuje nas težak meč protiv ekipe koja ima veliki broj sjajnih igrača na čelu sa Pavlovićem i kluba koji ima sjajnu klupsku organizaciju, i zbog toga ih veoma poštujemo. Sa druge strane mi smo u više navrata pokazali svoj kvalitet, spartansku snagu i igračke vještine, pa je samim tim ovaj susret još izazovniji i zanimljiviji. Gostima želim dobrodošlicu, publici uživanje u futsal majstorijama, a nama sportsku sreću i pobjedu, sa akcentom na fer i korektnoj igri“, kaže Pudar.

Derbi 11. kola Prve lige RS između Nevesinja i Policajca igra se sutra (subota) sa početkom u 18:00h u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ u Nevesinju.


13 .kolo Prva liga RS
Policajac : Brod
Jahorina : Brčko Zdravlje
Nevesinje : Glasinac
Šampion : Kotor Varoš
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Policajac 12 11 0 1 33
2 Nevesinje 11 7 1 3 22
3 Brčko Zdravlje 12 7 1 4 22
4 Glasinac 12 7 1 4 22
5 Jahorina 12 4 2 6 14
6 Šampion 12 4 1 7 13
7 Kotor Varoš 12 3 1 8 10
8 Brod 11 0 1 10 1