XS
SM
MD
LG

Marko Jovanović: Sve je lakše sa porodicom

Marko Jovanović sa porodicom

Nema nikakve dileme da je Marko Jovanović za kratko vreme postao ljubimac fudbalske Banja Luke. Stameni defanzivac  je svojim igrama, odnosom prema dresu tima iz  Platonove pokazao  kako se ponaša pravi fudbalski profesionalac.

Nosio je Borčevu odbranu, naravno zajedno sa saigračima i dogurao ga do četvrte pozicije na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovu pauzu u šampionatu, zbog koronavirusa, provodi u Banja Luci, zajedno sa suprugom Hristinom i decom, osmogodišnjom Helenom i dvije godine mlađom Minom.

-Iz kluba su nam preporučili da ne idemo kući, meni tačnije u Beograd, jer bi me čekao onaj karantin, pa smo se u porodici organizovali. Moja mama je decu dovela kod mene u Banja Luku, a supruga je stigla kasnije. Ona je sada u onom kućnom karantinu. Ističe joj u petak, pa ćemo moći lakše da funkcionišemo. Ja sam za sada zadužen za odlaske u kupovinu i nabavku svega što nam treba. Poštujemo savete , sedimo kući,  čuvamo se i čekamo da ovo prođe, kaže Marko.

Kako je tokom sezone odvojen od porodice, oni žive u Beogradu, a Helena ide u školu, ova epidemija im je omogućila da sada više vremena provode zajedno i Marko je srećan zbog toga.

-Lepo je kada smo svi na okupu, jeste teško vreme, ali kada ste zajedno sve je lakše. Sa Helenom pratimo školu na daljinu, dobija elektronskom poštom i domaće zadatke. Pomažemo naravno i supruga i ja. Doduše više Hristina, da budemo iskreni. A eto nekako smo se svi vratili u te školske dane, pa se nešto i ponovi. Pored toga ja redovno i treniram po programu što smo dobili u klubu, a imam i neke svoje i vežbam. Nisam neko ko izbegava treninge. Naprotiv. Volim da sam spreman. Izađem i iz kuće i u naselju trčim, ali naravno vodim računa o bezbednosti. Dobio sam i program od Andreja Milutinovića. On je verovatno u ovom trenutku najbolji kondicioni trener u Evropi. Biću ja spreman za nastavak šampionata, naravno pod uslovom da do njega dođe,  rekao nam je Marko Jovanović.

On je već zimus produžio ugovor sa Borcem, na još jednu godinu i kaže da mu je drago da je to urađeno. Odlično se oseća u Banja Luci i veruje da će uspeti sa saigračima Borac odvesti u Evropu.
 

-Da mi nije lepo u gradu na Vrbasu sigurno ne bih produžio ugovor. Od prvog dana boravka u klubu zaista je sve odlično. Prihvatili su me, saigrači, navijači, što mi je jako drago. Nemam zaista ni jednu zamerku, pa je bilo logično da kada su mi ponudili produženje ugovora da  pristanem na to. Ubeđen sam da imamo kvalitet i znanje da Borac vratimo tamo gde mu je i mesto. Izlazak u Evropu nam je nadohvat ruke, trudićemo se da ga izborimo. Voleo bih da se šampionat nastavi, a  da li će? To verovatno u ovom trenutku niko ne zna. Mi smo i da se prvenstvo prekine uradili mnogo. Nalazimo se na četvrtom mestu, vratili smo publiku na stadion, opet se priča u gradu o fudbalu i Borcu, reči su Marka Jovanovića.

Posebno je on u ovom našem razgovoru apostrofirao Darka Maletića, nekadašnjeg saigrača iz Partizana, a do skora i pomoćnika u stručnom štabu tima Borca. Kaže da je Maletić zaslužan za njegov dolazak u Banja Luku.

-Kada sam dobio poziv da dođem, naravno da sam kontaktirao Darka. Igrali smo zajedno, znam kakva je ličnost i kakav čovek. On mi je rekao dođi i nisam se pokajao. Moram istaći da mi je pomogao i na terenu, kao trener, ali i van njega. Sve što mi je trebalo i u gradu tu je bio Darko. Držimo se i porodično . Drago mi je da je krenuo trenerskim vodama i verujte da će biti uspešan fudbalski strateg. Nije više sa nama u prvom timu, ali tako je to u fudbalu. Znam jedno, a to je da ću jednoga dana kada odem iz Banja Luke i vratim se kući, ili pređem u neki drugi klub sigurno se čuti sa Darkom i njegovim. Nije to više odnos  trener – fudbaler, to  je sada već prijateljstvo, zaključio je Marko Jovanović.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8