XS
SM
MD
LG

(ANKETA) Čitaoci biraju: Najbolji poslijeratni tim FK Slavija - vezni

Ekipa Slavije pred revanš sa slovačkim Košicama

Svjetski sport je stao zbog pandemije koronavirusa, dešavanja gotovo i da nema, te smo s toga i mi zatražili od Vas da nam šaljete video klipove, prijedloge, sugestije čime da popunimo vrijeme do nastavka prvenstva.

Stiglo je zanimljivih prijedloga, a jedan je i pravljenje idealnog tima Slavije iz Istočnog Sarajeva, dvostrukog osvajača Kupa Republike Srpske, prvaka Republike Srpske i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. Sve to u poslijeratnom periodu kada je najstariji klub Bosne i Hercegovine obnovio rad, a upravo ćemo i za taj poslijeratni period i birati idealni tim.

Počeli sa golmanima, a čitaoci su za najboljeg golmana izabrali Ratka Dujkovića sa 95 glasova. Nakon toga uslijedilo je glasanje za desnog beka gdje se u vrhu borba vodila između iskusnijeg Slobodana Mazića i nešto mlađeg Branislava Arsenijevića. Na kraju, sa 265 glasova je epitet najboljeg desnog beka Slavije u istoriji ponio Slobodan Mazić.

U trci za lijevog beka iz drugog plana je pored Igora Žuržinova, Zorana Beloševića i Vukašina Benovića protrčao Goran Marić i sa ukupno 139 glasova ponio epitet najboljeg lijevog beka u istoriji FK Slavija.

Sinoć i danas trajalo je glasanje za najbolju dvojicu štopera Slavije, a pobjedu je odnio tandem koji je i igrao zajedno u najbolje dane, Bojan Regoje i Ivan Stanković.  Nakon toga na glasanje smo pustili vezni red, a prvi u veznom redu izabran je Goran Simić- Picula. Pokretačka snaga svih Slavijinih uspjeha i po mnogima jedan od najbitnijih, ako ne i najbitniji fudbaler kojeg je Slavija imala je osvojio 199 vaših glasova, ispred Bojana Jamine i Vlastimira Jovanovića.

Goran Simić dobio najviše glasova

Kako smo i najavili juče središnji dio veznog reda smo zbog jako velikog broja igrača koji je igrao na tim mjestima, a zaslužuje da se nađe u izboru "razbili" u dvije ankete, a istovremeno smo poziicje zadnjeg veznog, centralnog veznog i poluspica stavili na jedno mjesto bez razdvajanja. Kao i obično možete glasati jednom za više ponuđenih opcija.

Večeras tako možete glasati za drugi dio veznjaka, a glasati možete OVDJE.

 

 
Najbolji centralni vezni fudbaler FK Slavija?
Vučina Šćepanović
Dimitrije Injac
Marko Perišić
Filip Osman
Miljan Radonja
Zoran Pilja
Milan Muminović
Velibor Đurić
Mahir Karić
 
 
 
 
 
 
 
Created with PollMaker

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8