XS
SM
MD
LG

Rajićeva ostaje Orao

Tamara Rajić

BANjALUKA - Najbolja košarkašica Orlova u prethodnoj sezoni Tamara Rajić predvodiće Banjalučanke i u narednoj sezoni jer je stavila paraf na novi ugovor.

To je odlična vijest za osvajača Kupa Srpske i pokazatelj da će “orlice” i u novoj sezoni imati najviše ambicije. Rajićeva je bila najbolji strijelac ekipe u svim takmičenjima, a posebno je zablistala u pobjedi nad bugarskim Beroeom u 15. kolu NjABA lige kada je imala indeks korisnosti 35 i ponijela epitet igrača kola regionalnog takmičenja.

- Svako ko je sarađivao sa ovim klubom razumeće da nije teško doneti odluku da ostanete tamo. Od kada sam došla u Banjaluku mislim da smo svaku utakmicu igrale bolje. Svidelo mi se što napredujemo kao ekipa, a naročito što imamo ogromno srce i timski duh - rekla je Rajićeva.

Osim trofeja u Kupu djevojke koje vodi Dragana Svitlica imale su realnu šansu da prekinu dominaciju Banovića u Ligi BiH, ali je sezona prekinuta u trenutku kada su ekipe imale isti broj bodova, a Banovićima zahvaljujući boljem međusobnom skoru dodijeljena nova titula.

- Žao mi je što se sezona završila pre vremena, jer smo naporno radili i spremali se za veliko finale. U finalu Kupa BiH protiv istog rivala ostali smo kratkih rukava, što nas nije demoralisalo za nastavak. Nažalost, ova situacija nam je uskratila revanš i podizanje još jednog pehara, pored pehara Kupa RS - rekla je Rajićeva.

Njenim ostankom prezadovoljna je trener Dragana Svitlica.

- Jako nam je drago što je ostala sa nama. Vrlo je značajna za organizaciju naše igre baš kao i Anđela Gligić koja je takođe produžila saradnju. Njihovim ostankom već smo napravili dobar posao, a vjerujem da ćemo i u narednom periodu uraditi isto. Nema potrebe da žurimo, najbitnije je da iz ove situacije izađemo sa što manjim posljedicama, pa ćemo se onda vratiti u dvoranu - rekla je Svitlica.

Ipak, stav uprave je da Orlovi i iduće godine budu član regionalne lige u kojoj su kao debitanti ostvarili četiri pobjede.

- Čelnici lige gotovo sigurno će svim ekipama iz ove sezone ponuditi ponovno učešće. Mi smo bili pravo osvježenje jer smo kao debitanti ostvarili četiri pobjede. Mnogo smo naučili i želimo da nastavimo gdje smo stali, te da ostvarimo nekoliko pobjeda više - rekla je Svitlica.

Izvor: Glas Srpske 


21 .kolo Prvenstvo BiH
Leotar 03 : Jedinstvo BHT
Mladi Krajišnik : Čelik
Brčanka : RMU Banovići
Rudar Sport : Orlovi
Konjic : Igman
Sloboda : Play Off Ultra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 RMU Banovići 19 18 1 37
2 Orlovi 19 18 1 37
3 Čelik 19 15 4 34
4 Leotar 03 19 13 6 32
5 Play Off Ultra 19 12 7 31
6 Mladi Krajišnik (-1) 19 10 9 28
7 Jedinstvo BHT 19 7 12 26
8 Brčanka 19 7 12 26
9 Igman 19 5 14 24
10 Rudar Sport 19 5 14 24
11 Konjic 19 4 15 23
12 Sloboda 19 0 19 19