XS
SM
MD
LG

Tomić: Prekid prvenstva je najrealnija opcija u ovom momentu

Drina Zvornik

Mnoge sportistkinje i treneri smatraju da je nemoguće nastaviti takmičenje u ženskim ligama u regionu, ali takođe i u Premijer ženskoj ligi BiH. Smatraju da se prvenstvo treba okončati prema trenutnom stanju na tabeli.

Prvu poziciju na tabeli zauzima ekipa SFK 2000 Sarajevo, druga je Emina Mostar, treća Lokomotiva Brčko, četvrta Bugojanska Iskra, a prate ih Radnik Bijeljina koji je na petom mjestu, zatim Modriča šesta, dok je Široki Brijeg sedmi, odnosno Zvornička Drina posljednja na tabeli. 

Nastavak sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine nije ni započeo, a prvenstvo po procjenama mnogih stručnjaka neće se ni završiti.

Jedan od onih koji smatraju da nije realno da se prvenstvo nastavi je iskusni trener ženskog fudbalskog kluba Drine Zvornika Zoran Tomić.

- Što se tiče prvenstva, mislim da nije realno u ovom trenutku nastaviti. Nije to vezano za našu poziciju na tabeli, nego jednostavno iz razloga što je zdravlje svih nas najvažnije, naročito djevojaka. Ekipe su skoro dva mjeseca van trenažnog procesa, bilo bi dosta povreda, veliki je to napor za djevojke, a najmanje bi trebalo tri do četiri sedmice rada kako bi se prvenstvo moglo nastaviti. Ja iskreno nisam za to da neko ispadne iz lige i smatram da bi je trebalo proširiti. Mislim da nije korektno izbaciti  nas iz lige, jer kada bi se prvenstvo nastavilo mi smo u itekako dobrom položaju da ostanemo, jer ne zaostajemo puno za šestoplasiranim timom. Uz sve to trebaju da se igraju i Kup utakmice. Neka se u RS i Federaciji igraju baraži i neka uđu dva u društvo najboljih i svi zadovoljni.  U ovom momentu je teško donositi bilo kakve odluke. Smatram da su šanse za nastavak prvenstva jako male. Na kraju, možda je u ovakvim okolnostima najbolje pronaći neko najbolje riješenje koje neće štetiti klubovima bez obzira na njihov plasman. 

Zoran Tomić, trener Drine Zvornik


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4