XS
SM
MD
LG

Muslimović za jače Jedinstvo

Čelnici Jedinstva sa trenerom Muslimovićem

Nakon što su izborili opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske u sezoni koja je prekinuta koronavirusom uprava brčanskog prvoligaša krenula je u ozbiljan posao spremanja za iduće prvenstvo u kojem Jedinstvo želi da napravi iskorak i konačno se vrati tamo gde mu je, po svemu, i mesto u vrh fudbala srpskog entiteta “Dejtonske zemlje”.

Čelnici kluba Radojica Božić, predsednik, Samir Mulić, potpredsednik i direktor Vladimir Todorović održali su sastanak sa šefom stručnog štaba Nusretom Muslimovićem, mladim stručnjakom iz Tuzle i dogovorili su saradnju godinu plu godinu.

-Zbog poznate situacije oko pandemije koronavirusa zatečeni smo ostali u nekim stvarima, ali evo kako se situacija smiruje i život, a samim tim i fudbal vraća u normalu i mi smo pokrenuli određene stvari kako bi, u potpunosti, dočekali spremno narednu sezonu. Ima još mnogo posla, a najvažnije je da smo postigli definitivan dogovorom s trenerom s kojim ćemo u saradnji sklapati i igrački kadar za novo prvenstvo Republike Srpske – istakao je Vladimir Todorović, direktor Jedinstva.

Prozivka igrača zakazana je za 20. jun o tada će brčanski prvoligaš upaliti motore za sezonu punu izazova.

-Želimo da stabilizujemo klub na svim nivoima, kako organizacionom, tako i takmičarskom, treba da poboljšamo i infrastrukturu. Sigurni smo da ćemo u potpunosti opravdati poverenje gradonačelnika Siniše Milića i predsednika Skupštine Distrkta Brčko Esada Kadrića i obećavamo da će Jedinstvo pobeći daleko od stresnih situacija u narednim takmičarskim sezonama. Jednog dana naš cilj treba da bude Premijer liga BiH, ali sve u svoje vreme. Takođe, ovim putem želim da se zahvalim i Jovici Saviću, predsedniku OFS Brčko  koji je bio s nama na sastanku i daje nam bezrezervnu podršku i pomaže nam na sve načine – dodao je Todorović.

Nusret Muslimović je nakon dogovora sa čelnicima rekao:

-Pre svega drago mi je što sam došao u Jedinstvo, klub svetle tradicije i želja nam je svima da napravimo dobru i pozitivnu, fudbalsku priču. Nastojaćemo da sklopimo igrački kadar od mladih fudbalera i da u narednom periodu se više posvetimo klupskoj omladinskoj školi. Za mene je ovo veliki izazov, ne plašim se i došao sam da pomognem, odnosno da i za mene kao trenera, ali i za klub kakvo je Jedinstvo ovo bude plodonosna saradnja.

Na kraju su čelnici Jedinstva još jednom ponovili da je prethodni trener Mustafa Peljto radio protiv kluba, isključivo na ličnoj promociji, i da se s njim prvoligaš razišao, te se svi u brčanskom klubu ograđuju od svih njegovih daljih medijskih nastupa.

Savić: Podrška Jedinstvu

Jovica Savić, prvi čovek Opštinskog FS Brčko je istakao:

-Drago mi je da je u Jedinstvo stigla grupa mladih i ambicioznih ljudi koji žele da vrate klub na staze starih uspeha i imaće i ubuduće veliku podršku svih fudbalskih struktura. Nadamo se da će se Jedinstvo vratiti gde mu je i mesto, u vrh fudbala Republike Srpske, ali i BiH. Nadam se da je ovo jedan mnogo leši i uspešniji početak.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8