XS
SM
MD
LG

Zeljković odgovorio Miriću: Borac nikad jači!

Vico Zeljković

Marko Mirić, bivši reprezentativac Srbije, koji je u banjalučki Borac stigao s visokim pedigreom kao bivši fudbaler Crvene zvezde i internacionalac u Banjaluci je pokazao minimalno fudbalsko znanje. Šta su razlozi toga teško je ući u suštinu, ali je izvjesno da se nije snašao niti opravdao ukazano povjerenje i bio je fudbaler crveno-plavih kome su s punih tribina Gradskog stadiona skoro svaki put zviždali ljubitelji fudbala, kad god je bio na terenu ili ušao s klupe.

Ipak, Mirić je “opleo” po Borcu ističući da je jednostrano raskinuo ugovor zbog dugovanja kluba prema njemu u posljednjih šest mjeseci i da je napustio Banjaluku, čekajući da mu novac legne na račun. U vrijeme pandemije koronavirusa nema kluba koji nije zatečen i u teškoj situaciji, koga sve ovo nije poremetilo i vratilo unazad.

-Svako ima mogućnost da kaže šta misli, kako se osjeća i da traži puteve koji će ga odvesti na bolje mjesto, ako mu se nešto ne sviđa. Miriću mogu samo da poručim da FK Borac nikad nije bio jači i bolji, a on je svojim igrama na terenu i odnosom prema Borčevom dresu pokazao svoj karakter u koji ne želim da ulazim. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i da pruža bolje partije nego one što je prikazao u Banjaluci – rekao je Vico Zeljković, predsjednik FK Borac.

Prvi čovjek banjalučkog premijerligaša je još istakao:

-Kada su nastale nevolje s koronavirusom obavili smo razgovore sa svim igračima, postigli dogovore kako ćemo i šta ćemo dok traje pandemija i specijalni uslovi zbog mjera nadležnih institucija. Zašto je Mirić odlučio da na takav način, u medijima, priča o internim klupskim stvarima pitajte njega? Ne stidimo se činjenice da imamo određenih problema, kao i svi klubovi, treba da riješimo tekuća pitanja i zaostavštinu iz vremena koronavirusa, ali to će vrlo brzo da bude sanirano sve, potrebno je samo malo strpljenja. Već smo riješili taj problem i igračima će biti isplaćeno ono što smo dogovorili. Treba li podsjećati da smo riješili sve probleme iz prošlosti, da smo prvi put, na Prvostepenoj komisiji FS BiH dobili licencu i za domaća i za evropska takmičenja, izborili plasman u Evropu i zaista Borac, po mnogima, odavno nije bio jači, organizovaniji i bolji. To kaže sud javnosti, a ne mi u klubu. Mi znamo šta smo morali sve da uradimo, bilo je i bolnih poteza, ali smo sačuvali klub, nismo dozvolili da se ugasi, vratili smo ga u vrh fudbala u BiH i na međunarodnu scenu. Što se tiče određenih dugovanja prema igračima ona će biti riješena, završili smo i to! Sve plate iz 2020. godine će biti riješene.

Na kraju je predsjednik Borca rekao i ovo:

-Da polako izlazimo i iz problematike zvane koronavirus govori i činjenica da uskoro počinje rekonstrukcija reflektora na Gradskom stadionu, mijenjaćemo sijalice i rekonstruisati kablovske instalacije i sve će da bude spremno za evropske utakmice koje nas čekaju u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu. Borac, zaista, nikad nije bio jači!


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8