XS
SM
MD
LG

Slaviša Kralj, odlazeći predsednik GFS Prijedor.

Slaviša Kralj

Posle pet godina provedenih na čelnoj funkciji Gradskog FS Prijedor Slaviša Kralj, nekadašnji prvotimac Rudar Prijedora i trnske Sloge odlazi sa ove pozicije. Predvodio je fudbal grada Prijedora u jednom turbulentnom vremenu nakon što je nasledio Aleksandra Savića.

-Napuštam poziciju predsednika GFS Prijedor koja je, po meni, jako važna i temelj dobrih odnosa i napretka fudbala u Prijedoru i regiji. Smatram da je ova garnitura ljudi koja je rukovodila Savezom jako dobro vodila sve aktivnosti i da je uspostavljen dobar sistem rada. Naši ciljevi bili su većinom usmereni na omladinske aktivnosti kroz lige, kampove, turnire i reprezentacije. Uspeli smo pronaći i sponzora pivo “Jelen” za Kup grada, koji je bio jedino seniorsko takmičenje u našoj ingerenciji. Takođe, izborili smo se i za povrat sredstava od PFS Prijedor koje nam pripadaju što u ranijim godinama nije bio slučaj. Kroz pet godina iskristalisala se i jedna mlada plejada delegata koji imaju kvalitet za najviše pozicije – počeo je priču Slaviša Kralj, odlazeći predsednik GFS Prijedor.

Izbori na nivou ove organizacije su 1. jula, a 28. juna biće održana izveštajna Skupština.

-Smatram da smo imali i dosta dobru konekciju i saradnju s većinom klubova i da smo u granicama svojih mogućnosti istima i pomogli. Činjenica je da bilo klubova koji su bojkotovali rad Saveza što je posledica prošlih izbora koji su bili ružni. Mislim da su svi naši kadrovi bili dostojni svojih pozicija u UO PFS, raznim komisijama GFS, PFS, FSRS, ali isto tako i na nivou BiH. Teren s umetnom travom u Gomjenici i reflektori na Gradskom stadionu su veliki projekti koji su vezani za mandatni period 2016 – 2020. Sada iskusniji za pet godina imamo kapacitet u Prijedoru da preuzmemo još veću odgovornost kako na nivou grada tako i područja, ali i FSRS i BiH. Prijedor ima 16 klubova i Udruženje sudija i ukupno u zbiru ima više klubova od ostatka područja u kojem su Kozarska Dubica, Novi Grad, Kostajnica i Oštra Luka. Svi oni zajedno imaju ukupno 14 klubova koji  se takmiče – dodao je Kralj.

On je otkrio šta bi trebalo da bude naredni cilj fudbalskog Prijedora:

-Osnovni preduslov da napravimo novi iskorak je jednistvo naših klubova koje je izostajalo ranijih godina. U ovom trenutku organizaciono i kadrovski daleko smo jači u odnosu na naše partnere u području. Problema u funkcionisanju imaju i OFS Kozarska Dubica, GFS Novi Grad, ali i Kostajnica koja ima trenutno samo omladinske kategorije. Prijedor kao centar ove regije jednostavno treba da preuzme odgovornost i povuče napred sve ostale, mada to u ovom trenutku će neki i teško prihvatiti. U ovom predizbornom periodu nastojaću predočiti svim našim klubovima da je ključ jedinstvo i da ne smeju nasedati na provokacije koje unose razdor među nas. Ovo govorim s punim pravom jer bio sam, na prošlim izborima, deo jedne prljave igre gde sam naivno verovao u jedan korektan odnos partnera. Ispostavilo se da je dobar rad GFS Prijedora u proteklom periodu smetnja svima. Vreme je da za promene, svežu krv, nove ljude, generalno iz svih opštinskih saveza.

Kralja je za prošle izbore u GFS Prijedor delegirao Rudar Prijedor, o tome kaže:

-Prošle izbore sam bio kandidovan u ime Rudar Prijedora i ko god misli da kadrovi našeg najvećeg kluba nisu radili dobar posao u krivu je. Neke stvari jednostavno nisu mogle da se sprovedu jer smo bili manjina i ono što je najbitnije nismo imali svoje ljude u organima FSRS što Rudar Prijedor mora da ima. Očekujem da se pronađe kompromis svih prijedorskih klubova, da najveći, Rudar Prijedor, uvaži i shvati da sam ne može ništa postići bez uvažavanja malih, te da će na tom polju nešto učiniti u vremenu pred nama, što će biti ključ uspeha.

Zahvalnost

Slaviša Kralj, koji se kandidovao za predsednik PFS Prijedor, zahvalio je svim saradnicima u prethodnih pet godina:

-Zahvaljujem svima koji su bili deo našeg tima u organima GFS, PFS, FSRS i FS BiH: sekretaru Petru Krajišniku, zatim Dragi Lukiću, nažalost pokojnom Slobodanu Simatoviću, Vukašinu Đakoviću, Ziji Kusuranu, Branku Končaru, Željku Torbici, Peri Miloševiću, Daliboru Majkiću, Ranku Vučkoviću i svim delegatima i sudijama grada Prijedora, koji su učestvovali u aktivnostima i organizaciji GFS Prijedor. Isto tako se zahvaljujem i gradonačelnku Milenku Đakoviću koji je podržao gotovo sve manifestacije koju smo organizovali.


Podgrmeč 2 : 0 Mrakovica
Ljubija 6 : 0 Rasavci
Svodna 0 : 0 Slaven
Brzi 1 : 2 Gomjenica
Kozara 1 : 1 Ravan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Svodna 9 8 1 0 25
2 Slaven 9 7 2 0 23
3 Ravan 9 5 2 2 17
4 Gomjenica 9 5 1 3 16
5 Mrakovica 9 5 1 3 16
6 Ljubija 9 3 1 5 10
7 Podgrmeč 9 2 2 5 8
8 Brzi 9 2 1 6 7
9 Kozara 9 1 2 6 5
10 Rasavci 9 0 1 8 1