XS
SM
MD
LG

Sarajevu samo bod (video)

Mladost i Sarajevo remizirali su rezultatom 2:2 u susretu drugog kola Premijer lige BiH. Nakon teškog poraza od Borca u prvom kolu, fudbaleri Mladosti danas su ugostili Sarajevo u susretu drugog kola Premijer lige BiH. Mladost je nešto spremnija dočekala ovaj duel nego je bio slučaj u susretu prvog kola sa Borcem, kada je u meč ušla nakon jako kratkih priprema, što je uzrokovano koronavirusom. 

Fudbaleri kakanjskog tima očekivano su bili u potpuno podređenom položaju od početka današnje utakmice, ali borbeno su igrali i uspijevali su uglavnom držati Sarajevo daleko od svog gola. 

Nakon pobjede u Krupi, Sarajevo je kao ogroman favorit doputovalo u Kakanj, a prvu šansu stvorilo je već u prvoj minuti, kada Handžić šutira pored gola. Potom su se počele redati šanse za goste, promašivali su redom Tatar, Rahmanović i Handžić. S druge strane, Mladost je u 12. minuti nakon kontranapada dobila slobodan udarac, ali izblokiran je pokušaj Anesa Vazde.

Sarajevo je imalo potpunu kontrolu sredine terena kroz prvi dio, ali bilo je mnogo nedostataka u njegovoj igri, u najvećoj mjeri uzrokovanih nonšalancijom pred protivničkim golom. 

U 17. minuti Handžića lijepo pronalazi Tatar, ali ovaj promašuje. Potom u 25. minuti pokušava Tatar, ali Bukvić brani, a onda se nakratko lopta seli pred kazneni prostor Sarajeva.

Šerbečić faulira Hadžića, a nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta u ruku pogađa upravo Šerbečića, no sudija Miloš Gigović i pored protesta domaćih ne pokazuje na bijelu tačku.

Samo dvije minute kasnije, Handžić još jednom loše šutira nakon dodavanja Tatara, a onda Bukvić sjajno brani udarac Velkoskog poslije najljepše akcije prvog poluvremena. Malo je ovaj promašaj i obeshrabrio igrače gostiju, pa do kraja prvog dijela više nije bilo ozbiljnijih šansi za Sarajevo.

Nastavljeno je mučenje Bordo tima i u drugom dijelu, a tek nakon desetak minuta igre Sarajevo je stvorilo nekoliko šansi. Nisu se snašli Pidro i Rahmanović, no Rahmanović je u 58. minuti izborio penal nakon duela sa Milošem Nikolićem. Ovaj je dobio žuti karton, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Benjamin Tatar, koji je Sarajevu donio prednost.

Već u 61. minuti, Mladost stiže do poravnanja, a mrežu Sarajeva pogodio je njegov nekadašnji fudbaler Nedim Hadžić, nakon ubačaja iz prekida i previše komotne intervencije zadnje linije Sarajeva. 

Sarajevo je u 67. minuti stiglo do novog vodstva, a ovaj put strijelac je bio Haris Handžić, koji je pogodio nakon dodavanja Besima Šerbečića. U akciji je učestvovao i novi fudbaler Sarajeva Matthias Fanimo.

Činilo se da je Sarajevo riješilo pitanje pobjednika, ali nonšalancija Bordo tima se opet obila o glavu gostima. Faul je na lijevoj strani napravio Pidro, a Enes Alić je šutirao preko jako loše postavljenog živog zida. U pozitivnom smislu nije se istakao ni golman Vladan Kovačević, te je rezultat u 80. minuti poravnat.

Do kraja susreta, blijedo i neprepoznatljivo Sarajevo je pokušavalo da zaprijeti golu domaćih, ali bezuspješno, pa je na kraju meč okončan bez promjene rezultata.

FK Mladost - FK Sarajevo 2:2

Stadion: MGM Farm Arena, Kakanj. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Golovi: 0:1 - Tatar (59) P, 1:1 - Hadžić (61), 1:2 - Handžić (67), 2:2 - Alić (80)Žuti kartoni: Marić (Mladost), Rahmanović (Sarajevo)

FK Mladost: Bukvić, Alić, Nikolić, Mahmić, Lalić, Biber, Begić, Dedić (72. Kovač), Marić (56. Mašić), Vazda (88. Mirkov), Hadžić (88. Guzijan)

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro (84. Mustedanagić), Šerbečić, Miličević, Oremuš, Đokanović (84. Dupovac), Rahmanović (62. Jukić), Velkoski (62. Fanimo), Tatar, Handžić (78. Ahmetović)


Mladost 2 : 2 Sarajevo
Tuzla City 1 : 0 Krupa
Olimpik 1 : 2 Široki Brijeg
Velež 2 : 0 Zrinjski
Radnik 0 : 2 Željezničar
Borac 2 : 0 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 2 2 0 0 6
2 Željezničar 2 2 0 0 6
3 Široki Brijeg 2 2 0 0 6
4 Sarajevo 2 1 1 0 4
5 Tuzla City 2 1 0 1 3
6 Velež 2 1 0 1 3
7 Zrinjski 2 1 0 1 3
8 Sloboda 2 0 1 1 1
9 Radnik 2 0 1 1 1
10 Mladost 2 0 1 1 1
11 Olimpik 2 0 0 2 0
12 Krupa 2 0 0 2 0