XS
SM
MD
LG
10.08.2020 FK Goriaca, Šipovo /Fejsbuk stranica

Gorica razigrana i sigurna

Na otvaranju sezone 2020/21. u Regionalnoj ligi " Zapad" fudbaleri Gorice zabilježili su pobjedu protiv ekipe FK "FSA" iz Prijedora.
Utakmica koja će ostati upamćena po nekim detaljima. Nakondugo  vremena u dresu Gorice ponovo je zaigrao Duško Sakan, sada u dvostrukoj ulozi - kao prvi trener i igrač.

 Zatim u ekipi je povratnik Branko Peno  koji je i juče pokazao koliko znači ovoj ekipi. Ostaće zapisano u anale kluba da je debitovao za prvi tim u takmičarskoj utakmici i 16 - godišnji Stefan Bogosavljević i na debiju postigao gol.
Takođe utakmica će se pamtiti i po tome što je organizovana po preporukama i propisima zbog  KOVID -19 virusa.(Samo oni koji su učestvovali u organizacije znaju šta je sve trebalo ispoštovati)...

A sama utakmica po igrače i navijače  Gorica nije počela kako su se nadali i željeli.Iz naizgled bezopasnog napada u 3.minuti na jednu loptu ubačenu sa lijeve strane u šesnaesterac Gorice i greške Ercega lopta pada na glavu protivničkog igrača i jedna svijeća završava u kontra uglu gola Ilića. 0:1 Šok za domaće igrače.
Treba napomenuti da  Gorica za ovaj meč nije mogla računati na 4 standardna prvotimca : Malinovića ( tri žuta), Marića , Gajanovića i Ružičića (roviti uslijed povreda), te  Prole koji se u pripremnom periodu nametnuo kao ozbiljno rješenje na desnoj strani terena.

Trener Sakan u vatru i prvi tim ubacuje dva kadeta 16-godišnjeg Stefana Bogosavljevića i 17-godišnjeg Mirka Šobića.
Nakon početnog šoka, igrači Gorice uspjeli su da povežu redove. Rukopis novog trenera Sakana juče je bio vidljiv, tečna igra , brža tranzicija lopte odgovornost u igri sa jasnim i konstantnim visokim presingom na polovini protivnika gdje je teret organizacije igre prebačen na zadnju liniju ekipe FSA dolazio je do izražaja.

Obruč se stezao i očekivalo se svakoga trenutka da Gorica postigne pogodak. Nakon jednog od brojnih kornera u uigranoj akciji kapiten Kljajić najviši u skoku i kada su svi loptu već videli u mreži za koji milimetar završava kraj lijeve golmanove stative.
Koji minut kasnije korner sa iste strane izvodi Sakan, ista akcija isti akteri, ali sada lopta završava u mreži FSA 1:1. Radost na licu, spao je teret sa leđa i nogu igrača. Od tada pa do kraja utakmice postojao je samo jedan tim na terenu  Gorica.
Posjed lopte ubedljivo na strani Gorice, napadi se ređaju jedan za drugim. Ekipa FSA sporadično zaprijeti sa ponekom kontrom, ali nedovoljno da ugrozi gol Ilića. Poslednja linija tima sa kapitenom Kljajićem i Mitrićem potpomognuta Jovićem, Cumbom, Sakanom sve situacije rješava u svoju korist.
Poluvrijeme završava rezultatom 1:1.
Početak drugog poluvremena još žešći presing i pritisak na zadnju liniju FSA i u 51.minuti gol. Opet korner, ista uigrana akcija, samo drugi egzekutor, Mitrić šalje loptu u mrežu FSA 2:1.
Umor polako sustiže ekipu FSA.
Kroz jednu razmenu pasova na sredini terena loptu po desnoj strani dobija Peno, probija po boku loptu šalje u srce šesnesterca gdje je dočekao Stefan Bogosavljević, debitant na današnjoj utakmici,  rutinski šalje loptu u desni ugao nemoćnog golmana FSA. Minut 74. radost na samo Stefana već čitave ekipe što je upravo on postigao gol. A zaslužio je to ovaj vunderkind Gorice svojim radom i pristupom na treninzima. A da ima talenat i "fudbalski bezobrazluk" to je neosporno i da će se tek čuti za njegovo ime i to stoji, ali da treba brusiti ovaj biser to je jasno i treneru Sakanu koji je osjetio da treba ukazati šansu ovom dječaku i "rizik" se isplatio.
Nakon trećeg gola ritam je opao, šansu su dobili rezervisti. Umjesto Šobića u 70.minutu ulazi Stanić, a u 89.minutu umjesto Relje i Bogosavljevića ulaze Mandić i Topić. Kada se očekivao poslednji zvižduk sudije Filipa Sredojevića iz Gradiške, nakon jedne greške na sredini terena ekipe FSA loptu uzima Peno i rutinski lobuje istrčalog golmana za konačnih 4:1.

Pobjeda i tri boda, ali ono što raduje je pristup igri, želja za pobjedom, ideja u igri.  

Regionalna liga " Zapad" 1.kolo
Gorica – FSA  4:1
Strelci za Goricu: Lazar Kljajić 29.minut, Vladimir Mitrić 51.minut, Stefan Bogosavljević 74 minut, Branko Peno 90+1 minut.

 

 

 

 


Gorica 4 : 1 FSA
Mladost 0 : 3 Bratstvo
BSK 3 : 0 Sloga Nektar
Naprijed 1 : 0 Crni vrh
Sloga 3 : 1 OFK Lauš
Krajina 2 : 2 Plamen
Lijevče 3 : 0 Svodna
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Gorica 1 1 0 0 3
2 BSK 1 1 0 0 3
3 Lijevče 1 1 0 0 3
4 Bratstvo 1 1 0 0 3
5 Sloga 1 1 0 0 3
6 Naprijed 1 1 0 0 3
7 Krajina 1 0 1 0 1
8 Plamen 1 0 1 0 1
9 Crni vrh 1 0 0 1 0
10 OFK Lauš 1 0 0 1 0
11 FSA 1 0 0 1 0
12 Mladost 1 0 0 1 0
13 Svodna 1 0 0 1 0
14 Sloga Nektar 1 0 0 1 0