XS
SM
MD
LG

Radnik ne staje: Bijeljinke savladale i Fortunu

Radnik došao do treće uzastopne pobjede

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine igraju odlično ove sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Nakon trijumfa nad Banja Lukom i Modričom, ekipa Jelene Milović pobjedila je na Gradskom stadionu u devetom kolu i Fortunu iz Živinica, te došla do ukupno šestog trijumfa ove sezone.

I prvi meč ova dva rivala bio je veoma zanimljiv, kada sam bio u Živinicama u drugom kolu, utakmica koja je završena 3:3, ali je Radnik kasnije uloženom žalbom došao do tri boda.

Utakmica, kakvu su mnogi i očekivali. Tvrda, sa ne baš previše prilika, ali zato viđeno je dosta trčanja sa obe strane i žestoka borba za sredini terena za svaku loptu. Međutim, ruku na srce, nervozu oba tima, unosila je i sudijska trojka sa svojim greškama. Ipak, pustimo suđenje. Prva prava prilika na utakmici došla je od Kešetović u 32. minutu, koja je šutirala pored desne stative.

Tek onako, kako bi mi novinari voljeli reći, da bilježnica ne ostane prazna izdvojićemo pokušaj za domaći tim preko Marković iz slobodnog udarca, ali nije bilo promjene rezultata. U posljednjem minutu prvog dijela igre, Fortuna dolazi do pogotka. Selimović je pokušala svojim udarcem ka golu Radnika da ugrozi Marčetu, međutim lopta se odbija do Žunić, a ona postiže gol za vodstvo od 0:1. Mogao je Radnik izjednačiti odmah u sljedećem napadu, no zamalo je bila nepercizna Šakotić. U 73. minutu Fortuna je ostala sa igračicom manje, jer je crveni karton dobila Kešetović.

U nastavku ovaj primljeni gol, kao da je dao krila igračicama Radnika, koje su počele da igraju ofanzivnije i da konstatno vise za golom ekipi Fortune. Semberski tim je u 60. minutu izjednačio na 1:1, nakon što je Šakotić fantastičnim šutem iz slobodnog udarca savladala Trako. Sedam minuta kasnije domaćin dolazi do preokreta.

Nakon jedne oduzete lopte, Krajšumović je uposlila Šakotić, kojoj nije bilo teško primiti loptu i poslati loptu u mrežu za 2:1. U 80. minutu Hasić je pokušala za gošće iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola. Konačan rezultat meča postavila je Krajšumović u 89. minutu nakon asistencije Stevanović, pa je Radnik tako stigao do brojke od 18 bodova u ovoj sezoni.

Valentina Šakotić

- Ova tri boda nam znače mnogo za dalji tok prvenstva, pogotovo što su došla nakon preokreta. Iza nas je jedan težak period koji smo prebrodili vezanom serijom rezultata i od tri pobjede. Mislim da smo dali sve od sebe da se ne osjeti odsustvo našeg trenera Dragana Jevtića i ovim putem mogu reći da ćemo se nastaviti truditi i igrati iz kola u kolo sve bolje i bolje. Imamo sada kratku pauzu, koju ćemo iskoristiti na najbolji mogući način da se spremimo za SFK 2000 Sarajevo i Eminu Mostar, rekla je Valentina Šakotić, dvostruki strijelac na meču.

ŽFK Radnik Bijeljina - ŽFK Fortuna Živinice 3:1 (0:1).
Stadion: Gradski u Bijeljini.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Vesna Miletić (Pale).
Pomoćnici: Medina Šut (Zenica), Amna Šišić (Zenica).
Žuti karton: Fortuna (Selimović).
Crveni karton: Rabija Kešetović u 73. minutu (Fortuna Živinice).

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, Krajšumović, Šakotić, Marković, Njeguš, Stokanović, Stević, Stevanović (od. 90. Ilić), Ždero (od 72. Stojanović).

Trener: Jelena Milović.

Fortuna: Trako, Handžić, Hamzić, Kešetović, Oštraković, Selimović, Hodžić, Žunić, Pejić, Noćajević, Hasić.

Trener: Nermin Karić.

Igračica utakmice: Valentina Šakotić (Radnik Bijeljina).


Banja Luka 0 : 4 Iskra
Lokomotiva 9 : 1 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Fortuna
Emina 0 : 2 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 9 8 1 0 25
2 Emina 9 6 1 2 19
3 Radnik Bumerang 9 6 0 3 18
4 Lokomotiva 9 5 1 3 16
5 Iskra 9 5 1 3 16
6 Banja Luka 9 2 0 7 6
7 Fortuna 9 1 2 6 5
8 Modriča 9 0 0 9 0