XS
SM
MD
LG
23.10.2020 Administrator DC

Kozari bodovi u Aleksandrovcu

KK Kozara, Gradiška

U sportskoj dvorani „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu bez prisustva publike odigran je „krajiški“ derbi između košarkaša Kozare i suparnika u dresu Lijevča. Nakon 40 minuta na sem,afu je pisalo: KK Lijevče 67:80 OKK Kozara,

Kada je u pitanju klub iz grada na obali Save petorku koja je počela meč činili su Cvetić-Vukomanović-Vuković-Kelečević-Bilanović.

Uz određenu dozu osjetno prisutne nervoze igrača tima iz Gradiške početni period igre pripao je nominalno domaćima u dresu Lijevča rezultatom 16:14.

Ključni dio utakmice i dešavanja koja su odredila dalji tok ovog meča desila su se u drugoj četvrtini. Nekoliko dobrih odbrana iz kojih su se izrodili uspješno sprovedeni kontranapadi zaslužni su za rezultatski preokret, a Kozarini igrači na čelu sa Bilanovićem otišli su na predah sa „plus 13“ (28:41).

U ostatku utakmice baš kada se činilo da će se „gosti“ odlijepiti i povećati razliku košaraši Lijevča pogađali su šuteve van linije za tri poena, ali uz dozu koncentracije i ozbiljnog pristupa do kraja meča Kozara je mirno privela utakmicu kraju za konačnih 67:80.

Klub iz Gradiške imao je čak petoricu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom, a istakli su se Dejan Kelečević i Neven Vuković sa po 15 poena. Krilni centar je pridodao još osam skokova, te po dvije blokade i asistencije, dok je Vuković osim sjajnog procenta šuta iz igre (50%) asistirao još 5 puta.

Na poziciji centra Ognjen Bilanović ostvario je dabl-dabl učinak sa po 10 poena i skokova, a plejmejker Igor Damjanović popunjavao je sve statističke kolone sa 11 poena, osam skokova i pet dodavanja.

Aleksandar Lukić sa 19 poena i Dragan Subotić koji je ubacio 14 istakli su se u timu iz Nove Topole.

Nakon dva kola košarkaši Kozare su neporaženi, a naredni izazov ogleda se u gostovanju KK Una iz Kozarske Dubice.

KK Lijevče 67:80 OKK Kozara,

Fejsbuk tranica KK Kozara 


Lijevče 67 : 80 Kozara
Stars Basket 53 : 56 Partizan Grave
Hunters 82 : 49 Una
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Kozara 2 2 0 4
2 Hunters 2 1 1 3
3 Stars Basket 2 1 1 3
4 Partizan Grave 2 1 1 3
5 Lijevče 2 1 1 3
6 Una 2 0 2 2