XS
SM
MD
LG

Najava šestog kola Premijer lige

Foto: Sky Sports

Pred nama je šesto kolo Premijer lige. Ljubitelji fudbala uživaće od petka do ponedeljka a svih deset mečeva je u različitim terminima pa ko voli Engleze, imaće priliku da gleda sve mečeve.

Kolo u petak otvaraju Aston Vila i Lids. Dva tima sa velikom istorijom i sigurno bi ovaj duel bio pravi spektakl sa navijačima na tribinama. No, biće i ovako dobro. Aston Vila je odlično ušla u sezonu i ima četiri pobjede u četiri meča dok Lids ima sedam bodova iz pet utakmica. Djeluje je Vila zaista dobro. Odličan prelazni rok a Smit je sjajno posložio ekipu. Međutim, nikada nije lako igrati protiv Bijelsinih ekipa. Iako je Vila maksimalna, ovde nekako miriše na x. Inače, meč na ''Vila Parku'' počinje u 21h.

Subotnji program otvaraju u 13:30h Vest Hem i Mančester Siti. obje ekipe imaju po sedam bodova ali Siti ima meč manje. Dok Mojesova ekipa može biti zadovoljna, pogotovo jer su imali težak raspored, Pep Gvardiola sigurno nije zadovoljan sa već dva kiksa. Zato će uraditi sve da njegov tim slavi u Londonu. Ako se gleda tradicija, to ne bi trebalo biti teško jer je Siti u poslednje vrijeme lako izlazio na kraj sa Vest Hemom. Imaju 11 vezanih pobjeda a često su bili i efikasni. I sada je realno da Siti dobije ali i da bude golova.

Od 16h Fulam dočekuje Kristal Palas. Fulam ima samo bod dok Palas ima sedam bodova. Ekipa Skota Parkera zaista ne djeluje dobro. Nije to po imenima toliko loš tim ali je preočito da Parker nije pravi čovjek za ovu ekipu. Sa druge strane, Palas je standardan i u skladu sa prethodnim sezonama. Nije to spektakularno ali i više nego dovoljno za lagani put ka opstanku. Prije dvije sezone, Palas je dobio oba meča sa po 2-0. Djeluje i sada da bi mogli pobijediti i sačuvati mrežu.

Od 18:30h igra se derbi kola. Mančester Junajted dočekuje Čelsi. Junajted ima šest bodova a Čelsi osam ali Junajted ima utakmicu manje. Dobili su Njukasl za vikend a preko sedmice su dobili Pariz u gostima i sigurno im je poraslo samopouzdanje. Sa druge strane, Čelsi ima veliki potencijal ali još nisu zaigrali u skladu sa tim potencijalom.

I jedni i drugi su toliko čudni i promjenjivi da je teško bilo kakvu prognozu dati. Miriše na golove i to na dosta njih. I obično ih je i bilo dosta u poslednje vrijeme a u eri Solskjera na klupi Junajteda, gotovo pa redovno je više golova završilo u mreži Čelsija.

Program u subotu od 21h zatvaraju Liverpul i Šefild. Liverpul ima deset bodova ali su ostali bez Van Dajka. Šefild ima samo bod i djeluje da ni ovde neće popraviti bodovni saldo. Mada, u Premijer ligi ovakvi mečevi znaju biti najgori za favorite, pogotovo što će Liverpul biti ranjiv denfazivno. Ukoliko ne probiju na vrijeme bedem gostiju, mogli bi biti nervozni. Mada, realno je da Liverpul upiše ne baš težak trijumf.

Program u nedelju otvaraju Sautepton i Everton od 15h. Sautempton ima sedam bodova i mogu biti zadovoljni. Sa Hazenhiterom igraju zanimljiv fudbal sa dosta golova. Everton je i dalje lider sa 13 bodova ali će u ovom meču biti baš oslabljeni. Ričarlisona nema radi suspenzije a povrijeđen je i Hames. Nekako je duel ovih timova kao nacrtan za gg3+ jer i jedni i drugi igraju atraktivno. Takođe, neće biti senzacija ako Everton izgubi prvi meč u sezoni. 

Od 17:30h sastaju se Vulverhempton i Njukasl. Vulvsi imaju devet a Njukasl sedam bodova. Tim Nuna Espirita Santa doživio je dosta promjena tokom prelaznog roka i sada se još slažu. Djeluje da su na dobrom putu, budući da su savladali Lids u prošlom kolu. Njukasl igra slično kao i poslednjih par sezona. Ništa spektakularno ali dovoljno za mirnu sezonu. Ne treba očekivati mnogo golova jer na njihovim mečevima ih ne bude mnogo. Pobjedi je svakako Vulverhempton bliži.

Od 20:15h očekuje nas drugi najzanimljiviji meč u kolu. Arsenal dočekuje ekipu Lestera. Oba tima imaju po devet bodova i ovo je izuzetno bitan duel. Arsenal je druga najbolja odbrana lige što zvuči kao naučna fantastika. Ali zaista je Arteta odbranu popravio svojim dolaskom. Sa Partijem bi to trebalo biti još čvršće.

Lester je dobro otvorio sezonu sa tri pobjede ali su onda izgubili od Vest Hema i Vile kući a da nisu dali niti jedan gol. Imaju i problema sa povredama i izostancima. Sujunčua i Vardija muče povrede a Pereira se još nije oporavio.

Iako ova dva tima igraju efikasne mečeve sa dosta uzbuđenja, sada bi vrlo lako mogli gledati nešto tvrđi fudbal. Bliži pobjedi tim Mikela Artete.

U ponedeljak dva susreta. Od 18:30h Brajton dočekuje Vest Bromvič. Brajton ima četiri boda što je premalo s obzirom na njihove igre ali nikako da iskoriste svoje šanse. Samo da su malo precizniji bili, imali bi možda i duplo više bodova. Što se tiče tima Slavena Bilića, oni imaju dva boda i još su bez pobjede. Imaju problem sa efikasnošću jer su dali samo pet golova a to bi mogao popraviti Grent koji je stigao iz Hadersfilda. Odbrana je primila 13 golova u prva četiri kola ali je u prošlom uzela CS a dijelom i radi debija Baneta Ivanovića. Ako se gledaju igre u dosadašnjem dijelu sezone, Brajton je veliki favorit. Međutim, budući da i ne koriste šanse na najbolji način, možda balkanski VBA može do nekog boda.

Kolo od 21h zatvaraju Barnli i Totenhem. Djeluje čudno da Barnli ima samo bod iz četiri meča ali donkele plaćaju ceh radi povreda i lošeg prelaznog roka. Muče se sa efikasnošću i dali su samo tri gola. Odbrana čak i nije loša jer su primili šest ali prosto im nedostaje ofanzive. Totenhem ima osam bodova ali kako su ispustili pobjede protiv Njukasla i Vest Hema, vjerovatno ni sami ne mogu objasniti. Izuzetno su efikasni na strani a i ruku na srce igraju dobar fudbal. Djeluje da bi mogli popraviti utisak iz prošlog kola i da će upisati i treću gostujuću pobjedu. 


Arsenal 2 : 0 Brighton
Aston Villa 2 : 1 Chelsea
Fulham 0 : 2 Newcastle United
Leeds United 3 : 1 West Bromwich Albion
Leicester City 2 : 4 Tottenham Hotspur
Liverpool 2 : 0 Crystal Palace
Manchester City 5 : 0 Everton
Sheffield United 1 : 0 Burnley
West Ham United 3 : 0 Southampton
Wolverhampton 1 : 2 Manchester United
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Manchester City 38 27 5 6 86
2 Manchester United 38 21 11 6 74
3 Liverpool 38 20 9 9 69
4 Chelsea 38 19 10 9 67
5 Leicester City 38 20 6 12 66
6 West Ham United 38 19 8 11 65
7 Tottenham Hotspur 38 18 8 12 62
8 Arsenal 38 18 7 13 61
9 Leeds United 38 18 5 15 59
10 Everton 38 17 8 13 59
11 Aston Villa 38 16 7 15 55
12 Wolverhampton 38 12 9 17 45
13 Newcastle United 38 12 9 17 45
14 Crystal Palace 38 12 8 18 44
15 Southampton 38 12 7 19 43
16 Brighton 38 9 14 15 41
17 Burnley 38 10 9 19 39
18 Fulham 38 5 13 20 28
19 West Bromwich Albion 38 5 11 22 26
20 Sheffield United 38 7 2 29 23