XS
SM
MD
LG

PFL Gradiška: Lider u Lamincima, derbi u Elezagićima

Ove nedjelje na rasporedu su svi mečevi pretposljednjeg 14. kola u Područnoj ligi Gradiška.

Lidersku poziciju prethodnog vikenda preuzela je ekipa Torpeda, (s tim da ima identičan broj bodova kao Kozara), koja će u nedjelju gostovati kod posljednjeplasiranih Laminaca. Snage će odmjeriti dva tima koja se nalaze u potpuno suprotnim formama. 'Cerovljani' koji su vezali pet uzastopnih pobjeda, te Laminčani koji su na posljednjih sedam utakmica upisali isti broj poraza. Četa Bojana Vujića utakmicu nije izgubila još od 30. avgusta, dok s druge strane 'crveno-bijeli' nisu trijumfovali od 13. septembra.

Nakon prvog ovosezonkog poraza tek u 13. kolu Kozara će se na pobjednički kolosjek pokušati vratiti protiv Mladog Krajišnika. Tim iz Kukulja takođe se nalazi u lošoj formi, pa će put Turjaka krenuti sa ciljem da prekine seriju od pet utakmica bez pobjede.

Zanimljiv susret očekuje se u Elezagićima gdje će gostovati 13 Skojevki. Polet se ove sezone pokazao kao izrazito čvrsta ekipa pogotovo na domaćem terenu, dok s druge strane Grbavčani svakako posjeduju tim koji će se do kraja sezone boriti za titulu prvaka.

U Gornje Podgradce stižu Kalemi, u 'Donje' Borac iz Šibovske, dok će u Mašićima koplja ukrstiti Borac i Potkozarje.

Omladinac će u Brestovčini dočekati Bisere, dok se u premijernom susretu sastaju Obradovac i Župa