XS
SM
MD
LG

Borislav Raduka: Položaj na tabeli govori da smo mi svoje probleme prebrodili

Borislav Raduka

Crvena zvezda će ove godine zimovati na četvrtom mjestu u Super ligi Srbije za žene sa 24 osvojena boda i utakmicom manje, te će krenuti u proljećne izazove sa željom da pokušaju zauzeti na kraju sezone poziciju više.

Izabranice Borislava Raduke u 12 odigranih mečeva ostvarile su sedam pobjeda, upisale tri neriješena rezultata i doživjele samo dva poraza u toku prvog dijela šampionata.

Međutim, početak sezone za crveno-bijele nije nagovještavao tako. U prva tri kola Beogradski tim je osvojio samo dva boda, ali nakon toga uslijedila je sjajna serija Crvene zvezde, gdje su zabilježili sedam pobjeda, jednom odigrali neriješeno i upisali jedan poraz.

Pored svega toga, Crvena zvezda je jedina ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva koja je osvojila bod protiv aktuelnog prvaka države, ekipe Spartaka, kada su u oktobru osvojile bod na domaćem terenu, a rezultat je glasio 1:1.

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda

Povodom prve polusezone za www.sportdc.net govorio je Borislav Raduka, trener ženskog fudbalskog kluba Crvene zvezde.

- Objektivno gledajući možemo biti zadovoljni. Odigrali smo 12 utakmica, gdje mo ostvarili sedam pobjeda tri neriješene i dva poraza, uz utakmicu manje sa Vojvodinom, koja je odgođena za proljeće. Pocetak prvenstva bio je izuzetno težak sa puno problema, kako u igračkom kadru, tako i upravi kluba. Dolaskom nove predsjednice Sandre Sremčevic situacija se u svemu promjenila, kako u organizacionom smislu tako i u financijama, govori na početku razgovora Borislav Raduka.

Koliko ste zadovoljni prvim dijelom sezone vaše ekipe?

- Devojke su počele da primaju svoje nadoknade i odmah se to vidjelo u igri što je doprinjelo boljim rezultatima. Vidjelo se na utakmici protiv Spartaka gdje smo uspjeli da odigramo neriješeno i uzmemo bod šampionu, a to nije niko uspio u ligi ove sezone osim nas. Kroz cijelo prvenstvo su nas pratile povrede, a nismo imali baš dovoljan fond igračica koji bi bio spremam da to nadoknadi. Korona virus je doprinjela da ekipa uđe u prvenstvo sa nedovoljnim brojem treninga i pripremnih utakmica.

Šta možemo očekivati u narednom periodu od Crvene zvezde?

- Naša ekipa ima kvalitet i uz igračice iz Zvezde B koje se takmiče u rangu ispod nas i trenutno su prve, te će vjerovatno obezbjediti plasman u društvo najboljih u Srbiji. U budućnosti možemo da napravimo dobar tim sa programom i planom za naredne tri do četiri godine koji bi mogao da se suprostavi Spartaku i da dođe do titule prvaka. Liga trenutno ima četiri odlične ekipe kao što su Spartak, Mašinac, Sloga i Crvena zvezda uz ekipu TSC, koja je za ovu našu ligu jedno veliko osvježenje. Kvalitet se polako podiže i mislim da ženski fudbal ima perspektivu u Srbiji, zaključio je Borislav Raduka, trener ŽFK Crvene zvezde.

Dobra polusezona ekipe iz Beograda


18 .kolo Superliga Srbije
Sloga 2 : 1 Zemun
Spartak 3 : 1 Crvena zvezda
Mašinac Trejs 1 : 0 TSC
Radnički 1923 3 : 2 Vojvodina
Požarevac 3 : 0 Kolubara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 18 17 1 0 52
2 Mašinac Trejs 18 13 1 4 40
3 Crvena zvezda 18 10 4 4 34
4 Sloga 18 10 4 4 34
5 TSC 18 6 5 7 23
6 Požarevac 18 6 3 9 21
7 Vojvodina 18 6 3 9 21
8 Radnički 1923 18 3 3 12 12
9 Zemun 18 3 3 12 12
10 Kolubara 18 2 1 15 7