XS
SM
MD
LG

Utakmica prekinuta nakon 10 sekundi

Polufinalna  fudbalska utakmica Kupa Bosne I Hercegovine između SFK 2000 Sarajevo I mostarske Emine prekinuta je u 10 sekundi susreta.

 Gošće su na teren u Butmiru izašle sa sedam igračica, da bi se odmah po početku meča ‘’povrijedila’’ jedna od njih i susret je nakon pet minuta čekanja da se vidi da li će se povrijeđena igračica vratiti u igru, završen.

Ovakvom razvoju situacije prethodila je nečija velika greška. Naime, Emina i njen trener Zijo Tojaga su predali spiska sa 17 igračica, ali je nakon što je delegate Emina Čizmić upisala u Komet sistem sastav gošći vidjela da su tri igračice suspendovane, zbog trećeg žutog kartona.

 Nakon konsultacija sa nekim u FS BiH ona je tražila od Tojage da dostavi novi spiska, a  onda im je stigao papir sa sedam igrača.

Inače po Propozicijama takmičenja  igrači koji dobiju treći žuti karton u prvenstvenim mečevima ne mogu pauzu ‘’odraditi’’ u Kupu.

To su dva odvojena takmičenja, pa se i posebno vode kartoni.

Crveni karton je nešto drugo. On se odrađuje u prvoj narednoj utakmici bez obzira da li je prvenstveni ili kup meč.

Ostaje sada nejasno zašto su imena igračica iz Emine ‘’pocrvenjela’’ kada su upisana u protokol. Da li zbog crvenih kartona ili žutih jer neko nije znao pravila.