XS
SM
MD
LG

Najava 42. kola Čempionšipa

Foto: Sky Sports

Ovog vikenda na programu je 42. kolo Čempionšipa. Kolo će obilježiti nekoliko zanimljivih mečeva a jedan takav igraće i Reding Veljka Paunovića.

Kolo kreće u petak od 19h. Reding će na svom terenu dočekati ekipu Kardifa. Nakon dugo vremena, Reding je ispao iz plej of zone i trenutno su sedmi. Samim tim imaju imperativ pobjede. Gosti su bili u sjajnom ritmu nakon dolaska Mika Mekartija ali sad su u blagom padu. Reding bi to morao iskoristiti i doći do tri važna boda jer novim kiksom bi se možda čak i oprostili od plej ofa. U istom terminu igraju i Blekburn i Derbi u meču koji je mnogo bitniji za goste koji još nisu osigurali opstanak dok je Blekburn u sredini tabele.

Radi smrti princa Filipa u subotu neće biti utakmica u 16h ali će ih biti u dosta od 13:30h. U tom terminu nema nekih derbija ali ima mečeva u kome bi timovi iz vrha morali doći do trijumfa. Brentford će u londonskom derbiju igrati protiv Milvola u meču u kojem nema prava na kiks. S obzirom kako oba tima igraju, ovo bi mogao biti efikasan i kvalitetan meč. Drugoplasirani Votford gostuje Lutonu u meču u kojem pobjedom može još bliže prići direktnom povratku u Premijer ligu. Svonsi koji još nije odustao od direktnog plasmana u Premijer ligu, dočekuje ekipu Vikomba. Vikomb igra dobro u poslednje vrijeme a Svonsi loše ali bi ipak ''Labudovi'' morali opravdati ulogu favorita u ovom meču. 

Od 21h igra se derbi kola. Ekipa Noriča dočekaće Bormut. Norič još samo teorija može ostaviti bez direktne promocije u Premijer ligu a bodom u ovom susretu riješili bi i poslednju dilemu oko plasmana u Premijer ligu. Bormut nema prava na kiks jer se bore za plasman u plej of. Podigli su formu u pravo vrijeme i treba očekivati da pruže dobar otpor lideru i neće biti iznenađenje ako ostanu neporaženi.

U nedelju su na programu dva susreta. Roteram od 13h dočekuje ekipu Birmingema u duelu koji je mnogo bitan u borbi za opstanak. Od 16h Koventri će dočekati Barnsli. Domaćima trebaju bodovi u borbi za opstanak dok gosti žarko žele bodove u borbi za plej of a eventualnom pobjedom bi napravili veliki korak ka tom cilju.