XS
SM
MD
LG

Roditelji će da tuže direktoricu Sarajeva

Bura oko gašenja Škole fudbala Asim Ferhatović Hase ne jenjava

Odlukom uprave kluba i direktorice Sabrine Buljubašić prije desetak dana, odlučeno je da se ovaj segment kluba ugasi, te bi tako gotovo 200 dječaka izgubilo šansu da trenira u klubu sa Koševa.

 Na naš mail je stigao dopis koji će roditelji uputiti na adresu kluba u kojem su se roditelji otvorenim pismom obratili čelnicima kluba sa Koševa.

Pismo prenosimo u cijelosti bez ikakvih korekcija.

Otvoreno pismo roditelja dječaka škole fudbala "Asim Ferhatović Hase"

Poštovani,

 Sretniji bismo bili da Vam se možemo obratiti sa pozitivnijim dopisom, ali nažalost situacija u kojoj su se našla naša djeca, Vaši mali sugrađani i mi kao  roditelji, nije ni malo pozitivna.

Naime, prije nekoliko dana Uprava F.K. Sarajevo  je obavijestila roditelje djece, generacija 2004 - 2014,  da gasi Školu fudbala "Asim Ferhatović Hase" , maticu F.K. Sarajevo u kojoj iz ljubavi prema tom klubu aktivno trenira veliki broj dječaka. Kao osnovne razloge za taj potez naveli su da škola nije profitabilna, da iz nje ne izlazi dovoljno dobrih igrača i kako ne vide ekonomsku računicu u svemu.

Odgovorno tvrdimo da navedeni argumenti za zatvaranje škole, koja po svom usmjerenju ima sportski ali i odgojni karakter, nemaju čvrsto uporište jer je 90% aktivnosti ali i opreme za treniranje bilo finansirano i još uvijek se finansira, od strane roditelja, čija djece vole i žele trenirati u F.K. Sarajevo.

Također, vrlo važno za naglasiti je da bez naše djece nije bilo a neće ni  biti titula za voljeni nam klub, koliko god to trenutnoj direktorici Sabrini Buljubašić bilo trivijalno i zanemarivo.

Naglašavamo, iskoristićemo svoja prava i ukoliko se ova odluka koju je samovoljno donijela trenutna direktorica Buljubašić ne preinači, da podnesemo kolektivnu tužbu protiv nje lično jer po statutu kluba skupština je ta koja donosi ovakve odluke a ne direktorica ponaosob.

Ovim putem također  želimo da se obratimo školama fudbala kojima je F.K. Sarajevo ponudio saradnju u vidu potpisivanja ugovora i preuzimanja određenog broja djece,  te bismo  ih zamolili  da isti ne potpisuju, jer stavljanjem svog potpisa postaju saučesnici u svemu ovome.

Istakli bismo da je naš voljeni klub Sarajevo na svojoj oficijelnoj Facebook stranici Š.F."Asim Ferhatović Hase" napisao jednu jako bitnu stvar, citiramo "Važan dio svakog velikog kluba su njegove omladinske selekcije kojima se posvećuje velika pažnja. Ne tako rijetko mladi igrači koji su prošli sve starosne kategorije svog kluba nose igru prve ekipe."

Sad je vrijeme da Upravu kluba pozovemo na odgovormost prema djeci, ne pojedincu nego skupini, jer ovo što se njima možda čini kao završeno, mi tvrdimo da je tek počelo.

S poštovanjem,

Roditelji dječaka Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase"

Generacije: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, stoji u njihoovm pismu


Jang Bojs 2 : 0 Biser 96
Omladinac 3 : 0 La Paz
Sarajevo 3 4 : 2 KMN Vogošća
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jang Bojs 12 11 1 0 34
2 Sarajevo 3 12 8 2 2 26
3 Vratnik 12 6 1 5 19
4 KMN Vogošća 12 5 0 7 15
5 La Paz 12 3 1 8 10
6 Omladinac 12 3 1 8 10
7 Biser 96 12 3 0 9 9