XS
SM
MD
LG

Kup stigao na Koševo

FK Sarajevo

 

 

 

Posle  boljeg izvođenja jedanaesteraca, fudbaleri Sarajeva su došli do  Kup BiH protiv Borca. Nakon 90 minuta igre meč je završen je  0:0 Penali su presudili i na semaforu je pisalo Borac – Sarajevo 1:4.  

Ova utakmica igrala se  u finalu Kupa BiH u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Ovo je bilo  deseto finale Kupa BiH za tim Sarajeva, a čak šest puta su slavili. Borac je osvojio u svojoj istoriji samo jednom Kup. Bilo je to  2010. godine.

Timu Sarajeva danas su nedostajali  Selmir Pidro, Aleksandar Pejovića, Tino - Sven Sušić, a u timu Borca  nije bilo  Almedina Ziljkića, Bojana Pavlovića, Gorana Zakarića, kao i još nekoliko igrača.

Pred ovaj susret oba tima su  najavljivala  tešku utakmicu. Prvo poluvrijeme  bilo he  zaista loše, bez ikakve dileme.

Ne može se reći da su timovi igrali defanzivno. Bilo je energije sa obje strane, ali ne toliko jake Veliki broj grešaka pravili su  i jedni i drugi. Borac u zadnjoj liniji, a Sarajevo u ofanzivi.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je u 33. Minuti Elvis Mehanović nakon ubačaja sa lijeve strane Davida Čavića. Bio je napadač Borca potpuno neometan u kaznenom prostoru Sarajeva, ali je lopta je otišla pored gola, iako je bio samo nekoliko metara udaljen od mreže Sarajeva.

Revanširao se Borcu u 37. Minuti Ivan Jukić. je Šutirao je sa distance ali  je lopta otišla malo pored gola.

U nastavku susreta, već u prvom napadu Borac postiže gol , ali  Mehanović  bio u ofsajdu, pa je poništen.

 Imao je Borac nedugo potom još jednu šansu, nije je uspio realizovati Stojan Vranješ. Njegov udarac poslije dodavanja Mehanovića odbranio je golman Sarajeva Vladan Kovačević. 

Šansi doslovno nije bilo sve do 66. minute, kada najbolju na utakmici ne realizuje Jasmin Mešanović. Rezervista Haris Handžić povukao je napad Sarajeva. Odlično je spustio loptu do Mešanovića, kojeg je odbrana Borca zaboravila. Mešanović sam izbija pred Nikolu Lakića, a za njim trči Ćosić.

Mešanović umjesto da ranije šutira zaobilazi golmana Lakića i tek onda šutira iskosa, a Ćosić to koristi i sustiže loptu, te je izbija skoro sa gol crte.

Dvadesetak minuta kasnije, vidjeli smo novu šansu na ovoj utakmici, i to ogromnu. Ubačaj sa leve strane pred gol Sarajeva uhvatio je potpuno nespremnu odbranu Bordo tima, koja ostavlja neometanog Milojevića. Lopta je iznenadila i samog Milojevića, koji nije šutirao baš najbolje, a Vladan Kovačević je bio vrlo oprezan i odbranio je njegov udarac.

Do kraja meča nije bilo ni previše rizika, pa je susret otišao na jedanaesterce. 

Fudbaleri Sarajeva prvi su izvodili penal, a loptu je namjestio Hrvoje Miličević i pogodio. Na drugoj strani, Čavić nije pogodio penal. Potom je za Sarajevo pogodio i Krste Velkoski, da bi kod Borca penal promašio i mladi Amar Tahrić. Treći penal za Sarajevo pogodio je Mustedanagić, četvrti Handžić, a jedini gol za Borac postigao je Dejan Uzelac.

FK Borac - FK Sarajevo 0:0 (0:0) 1:4 nakon penala
Stadion: Trening centar NS/FSBiH, Zenica
Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)
Strijelci:
Žuti kartoni: Mešanović, Oremuš (Sarajevo), Ćosić (Borac)

FK Sarajevo: Kovačević  , Hebibović  (85. Mustedanagić), Oremuš  , Dupovac , Adukor , Miličević , Đokanović   (76. Milanović), Velkoski , Jukić  (64. Handžić), Fanimo , Mešanović. Trener: Dženan Uščuplić

FK Borac: Lakić , Ćosić, Uzelac , Subić  (93. Tahrić), Dujaković , Vojnović , Brtan  (93. Subić), Meleg (76. Milojević), Vranješ  (64. Moraitis), Čavić , Mehanović . Trener: Marko Maksimović

Ostali fotosi: