XS
SM
MD
LG

Vogošća prvi finalist Kupa BiH za rukometaše!

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine, u maloj dvorani tuzlanskog Mejdana sastali su se timovi RK Gračanice i RK Vogošće.

U meč su bolje ušli Vogošćani, koji do 15. min. utakmice održavaju prednost od jednog gola razlike, a tada uspijevaju da tu prednost i udvostruče. Bilo je 6-4. Nervoza u igri Gračanice, te danas odlični Efendić na golu Vogošće, rezultirali su povećanjem vodstva "Vogera". U 23. minutu bilo je 11-8, prednost koju do kraja poluvremena nisu ispuštalo. Mogla je Vogošća možda i do veće prednosti u završnici prvog dijela, ali ipak na odmor se otišlo pri rezultatu 13-10.

Samo 5 minuta igre u nastavku bilo je naizgled dovoljno da se odredi i konačni pobjednik ovog susreta. Serija Vogošće od 3-0, odvela je rezultat na 16-10, i velikih 6 golova zaostatka za tim Gračanice. Ipak, od tog trenutka Gračaničani igraju dosta bolje, prvenstveno na krilima Mehmedovićevih golova. Pet minuta prije kraja uspjeli su čak da poravnaju rezultat. Na semaforu je bilo 23-23, ali je onda ponovno uslijedila serija Vogošćana. U iduća tri minuta Vogošća pravi 3-0 i na taj način, sada i konačno, rješava pitanje pobjednika. Gračanica je postigla dva gola do kraja, pa čak i imala zadnji napad za izjednačenje, ali ovoga puta nisu mogli više od toga. Na kraju, može se reći zaslužena pobjeda Vogošće, u jednoj zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici, svakako dostojnoj težine polufinala državnog Kupa.

RK Gračanica - RK Vogošća Poljine Hills 25-26 (10-13)