XS
SM
MD
LG

Slobodi Kup Bosne i Hercegovine

Slobodi Kup BiH

Rukometaši Slobode osvojili su Kup Bosne i Hercegovine, drugu sezonu uzastopno, a u finalu su pobijedili ekipu Vogošće sa 27:22.

Vogošća je do finala došla pobjedom protiv Gračanice sa 26:25, dok je Sloboda savladala novog šampiona BiH ekipu Izviđača sa 29:25.  Vogošćani su na ovu završnicu u Tuzli stigli oslabljeni, jer u sastavu nisu bila dva sjajna beka Adis Hrbat i Elis Memić. I pored toga Vogošćani su u finalu odigrali jako dobar meč, trener Adem Bašić je odlično koristio sve igrače, koje je imao na raspolaganju, te je Vogošća odlično parirala vrlo jakoj Slobodi. 

Tuzlaci, koji su domaćini ovog turnira, bolje su otvorili finale. Poveli su sa 6:4 i činilo se da će utakmica ići u smjeru domaćina, kojima su sudile sudije iz Tuzle Aleksandar Jović i Nedim Arnautović. No, onda je uslijedila furiozna serija Vogošća od čak 6:0 i vodstvo od 10:6. 

U šoku su bili domaći rukometaši, ali su uspjeli da se konsoliduju i vrat u ovaj meč. Do kraja poluvremena Sloboda je napravila seriju od 7:4 i na odmor se otišlo pri rezultatu 14:13 za Vogošću. 

Drugo poluvrijeme bolje otvara Sloboda, koja u prvih 10 minuta nastavka serijom od 5:2 odlazi na dva gola prednosti (18:16).  U 41. minuti Edin Klis pogađa za 19:16 i bila je to najveća prednost Tuzlaka u ovom meču. Vogošća se vraća na 18:19, ali je onda uslijedila nova Tuzlaka od 3:0 za prednost od 22:18 na 13 minuta do kraja. U 53. minuti Sloboda odlazi na plus pet 25:20 i meč je praktično bio riješen. Do kraja meča Sloboda je čuvala prednost i uslijedilo je veliko slavlje izabranika trenera Davora Kadića, koji je tako osvojio drugi Kup kao trener.