XS
SM
MD
LG

Veterani Zvezde čestitaju rođendan

FK Trebava Osječani

DOBOJ – Naredne subote FK“Trebava“ iz Osječana obeležiće svoj 70.rođendan. U susret jubileju izvode se infrastrukturni radovi kako bi u što boljim uslovima bili dočekani veterani Crvene zvezde. Beograđani će odigrati revijalnu utakmicu sa vršnjacima iz Osječana, a istog dana na programu je i finale Kupa Trebave koje se igra u povodu 29.godišnjice akcije „Koridor života“. Dakle, na pomolu je bogato sportsko subotnje popodne na ponosnoj Trebavi.

Sedam decenija satkanih od pobeda i poraza, trijumfa i padova doneli su Trebavi imidž fudbalskog dragulja koji je odoleo svim iksušenjima. Najteži ispit bio je devedesetih godina prošlog veka, ali i to je Trebava preživela. Bila je Mladost, postala Trebava 1993.godine, pa mladost, elan i volja su vodili Trebavu kroz sve ove godine. Sada će rođendan slavljeniku da čestitaju veterani Crvene zvezde. Za taj važan događaj u Osječanima vode se intezivni infrastrukturni radovi. Predsednik Trebave Saša Živanović kaže da do subote sve treba da bude kao pod konac.

„U ranijem periodu odlučili smo da krenemo od renoviranja svlačionica i klupske uprave. Sada smo krenuli u izgradnju tribina i to je najveći poduhvat. Bilo je i uređenja okoline do terena, sledi u nekom narednom periodu uređenje puta i parkinga kod stadiona i neke druge aktivnosti. Bilo je posla mnogo, ali ćemo spremni dočekati subotu i naše cenjene goste“, rekao je Živanović.

Materijalnih sredstava u sportu nikada nije previše. Pokrenuta je akcija „Jedan navijač – jedna stolica“. Istu je podržao i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

„Raduje me da se radi na infrastrukturi u FK Trebava. Vidljivo je da su u Osječanima ozbiljno se prihvatili posla. Drago mi je da je velika zainteresovanost za slavljenika. Ljudi se ovde okupljaju oko zajedničkih interesa. Osječani su najveća mesna zajednica na ponosnoj Trebavi. Oni zaslužuju punu podršku Grada Doboja. Sve što smo do sada dogovarali i planirali, raduje me da se rezultati vide. Osječani će i od sada imati našu punu podršku. Ima još planova za ovaj deo Trebave“, kaže Jerinić.

Trebava iz Osječana član je Regionalne fudbalske lige Republike Srpske, grupa „Centar“. Igrački potencijal imaju i za veće domete, ali trebaju se sve kockice posložiti za mozaik uspeha, kaže Saša Živanović.

„Bile su ambicije i za drugoligaške utakmice, ali sačekaćemo neka bolja vremena. Moramo infrastrukturno stanje popraviti. Što se igrača tiče, imaju kvalitet za rang više. Većina njih je iz Osječana. Imamo jednog koji je iz Doboja, ali i njega smatramo svojim. Zahvalni smo gradonačelniku Borisu Jeriniću i njegovim saradnicima za razumevanje i punu podršku. Klub dobro egzistira u ovim teškim vremenima zahvaljujući njima“, dodao je Saša Živanović, prvi čovek Trebave.

„Slavimo jubilej, budi i ti deo manifestacije“ je zaista ono što su svi poklonici fudbala na ponosnoj Trebavi do sada samo crtali u mašti. Zato se u subotu, 19.juna, od 17 časova u Osječanima očekuje veliki broj ljubitelja najpopularnijeg sporta. Od 17 časova početak je programa, a sat kasnije svoju utakmicu odigraće veterani Trebave i Crvene zvezde. Sa nestrpljenjem se očekuje dolazak Jovana Kuleta Aćimovića, Stanislava Karasija, Zdravka Borovnice, Miloša Šestića, Boška Đurovskog, Miloša Bursaća i drugih dragulja iz jugoslovenskog fudbalskog doba. Finalna utakmica za Kup Trebave predviđena je u 19,30 časova i ovo takmičenje je u okviru obeležavanja 29.godišnje akcije „Koridor života“. Jer, bez nje ne bi bilo ni mira na ovim prostorima, verovatno ni 70.rođendana Trebave. Dakle, fudbal je i ovom prilikom u službi mira, humanosti, ljubavi među ljudima.

Uvek je fudbal bio više od igre...

 

 

Boris Jerinić, Miloš Bukejlović i Saša Živanović


Sloga (Dugo Polje) : Rudanka
Vranjak : Hajduk (Batkuša)
Ozren : Naša krila
Skugrić : Željezničar
Ukrina : Crvena zvijezda
Zvijezda : Vučijak
Sloga (Jakeš) : Hajduk (Kožuhe)
Borac : Trebava
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trebava 18 12 1 5 37
2 Ukrina 18 11 2 5 35
3 Skugrić 18 11 1 6 34
4 Naša krila 18 11 0 7 33
5 Ozren 18 9 3 6 30
6 Vranjak 18 9 1 8 28
7 Hajduk (Kožuhe) 18 9 1 8 28
8 Zvijezda 18 9 0 9 27
9 Hajduk (Batkuša) 18 8 3 7 27
10 Crvena zvijezda 18 8 2 8 26
11 Vučijak (-4) 18 8 2 8 22
12 Borac 18 6 2 10 20
13 Rudanka 18 5 5 8 20
14 Sloga (Jakeš) 18 5 3 10 18
15 Sloga (Dugo Polje) 18 5 1 12 16
16 Željezničar 18 3 3 12 12