XS
SM
MD
LG

Sahranjen Nenad Ćuković

PETROVO – Više stotina srodnika i prijatelja oprostilo se danas na groblju Lužani u Petrovu od Nenada Ćukovića, ranijeg golmana Modriče, dobojskog Željezničara i Ozrena koji je u noći između petka i subote poginuo u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Vukosavlje – Odžak, u 36.godini života.

Bio je oženjen suprugom Gordanom, otac je Milice (11) i Mihajla(8).

Nije bilo prisutnih da nisu zaplakali kada su fudbaleri Ozrena na rukama doneli sanduk sa posmrtnim ostacima do večnog počivališta Nenada Ćukovića. Sudbina je htela da bude sahranjen odmah do Ljubiše Tripunovića, doskorašnjeg generalnog sekretara PFS Doboj i dugogodišnjeg Ćukovićevog trenera.

Od mladog čoveka oprostili su se majka Zagorka, brat Davor, supruga Gordana, brojni srodnici, prijatelji, predsednik PFS Doboj Petar Jelić, sekretar OFS Modriča Marko Maksimović, fudbalski sudija Velimir Drinić, načelnici Gračanice i Petrova Nusret Helić i Ozren Petković i mnogi, mnogi drugi.

Nenad Ćuković rođen je 4.avgusta 1986.godine u Sarajevu. Otac mu je poginuo 1992., a on, majka i brat su sa zavežljajem u ruci krenuli u nepoznato. Stigli su, igrom sudbine, u Modriču i tu je Ćuković postao golman trofejne juniorske ekipe koja je 2005.godine bila osvajač Kupa Republike Srpske i BiH, te šampion BiH. U Ozrenu iz Petrova nastupao je od 2005.do 2019.godine. Pola duše dao je Petrovu, a u pola je smestio Modriču za sva vremena.

Čuvajući gol Ozrena, diveći se svakom dobru i sreći Petrova i ljudi koji tu žive, Nenad Ćuković postao je i fudbalofil, i čovek div, shvativši da dete bez rodne grude izraslo je u čoveka sa dva zavičaja. Ličilo je da živi radost od života. I da broji godine od rođenja, a ne dane do smrti.

Elem, Nenad Ćuković je pobeđivao i gubio, bio kuđen i hvaljen, tužan, ucveljen, siroče i kršni delija, sportista i boem, sin i brat, suprug i otac, prijatelj koji među prijateljstva nikada nije ni tražio ni određivao.

Ko sve to uspe u svom životu, kao što je uspeo Nenad Ćuković, bez obzira na životnu dob i njeno trajanje, on je bio gospodar svog života. To uspeju samo retki.

Dok su se saigrači opraštali od tragično preminulog druga, predsednik PFS Doboj i prvi čovek fudbalske Modriče Petar Jelić izjavio je:

„Pokrenuću inicijativu da svake godine 20.avgusta fudbalski klubovi Ozren i Petrovo odigraju memorijalnu utakmicu u Petrovu, a prihod od prodatih karata išao bi deci preminulog. Moramo sačuvati od zaborava Nenada Ćukovića, te iskazivati brigu za njegovih dvoje anđela“, poručio je Jelić.

Mnogo suza i dirljivih reči na oproštaju od Nenada Ćukovića, a svi su mislili da je trebalo biti drugačije, da živi onda kada je bio najpotrebniji svima.

Ima nešto i do sudbine...