XS
SM
MD
LG

GOŠK bolji od TOŠK-a, Klis izbacio Budućnost, Igman ponovo bolji od Vis Simm Bau

Klis, Buturović polje

Odigrane su utakmice 2. kola seniorskog Kupa Federacije BiH, fudbaleri Klisa iz Buturović polja  su nastavili sa uspjesima u Kupu FBiH, ovaj put su ugostili prvoligaša banovićku Budućnost, nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:1, gol za Klis je postigao Aid Kudra 1:0, a Suad Mešanović je na startu drugog dijela susreta poravnao na 1:1.

 U penal seriji uspješniji su bili popularni Klišani, obje ekipe su poslije četvrte serije postigli golove, u petoj seriji mladi golman Klisa Armin Cero je odbranio šut gostujućeg igrača, da bi iskusni Amel Bajrić, jedan od najboljih strijelaca u BiH svojim golom je donio veliku radost domaćih igrača i navijača za prolaz u šesnaestinu - finala Kupa BiH.

Fudbaleri konjičkog Igmana nakon prvenstvene utakmice sa ekipom BFK Simm Bau u okviru pomenutog Kupa su gostovali kod istoimene ekipe, Konjičani su nastupili sa potpuno drugim sastavom u odnosu na prvenstveni susret ovih ekipe u Konjicu, nakon regularnog dijela bilo je 2:2 (Alić, Zukić), bolji su izvođenju penali su  bili puleni šefa struke Igmana Adnana Elezović slavili rezultatom 5:4, junak susreta je bio golman Konjičana Mehmed Pajaziti.

 Još su na dvije utakmice odlučivali penali, u Čapljini istoimeni sastav i Tomislav su odigrali 1:1, Čapljinci su bili bolji izvođači penala 4:2, kao i gornjovakufska Sloga u duelu sa bihaćkim Jedinstvom, u regularnom dijelu mreže su miroravale, ali su domaći uspješniji bili sa 11 metara 5:3.

NK Svatovac  je iznenadio gračaničko Bratstvo koje je savladao rezultatom 2:1 kao i Stupčanica iz Olova koja je pobijedila Oraške labudove 3:0, te Rudar iz Han Bile koji  je izbacio iz daljeg takmičenja kakanjskog Rudara 3:1. Goražde je bilo ubjedljivo u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti, Goraždani su slavili rezultatom 3:0, kao i Travnik koji je minimalno savladao u Zenici domaću Fortunu 2:1.

OFK Gradina je bila nemilosrdna prema ekipi Mladosti u Siminom Hanu koju je savladala rezultatom 6:1, dok je gradačačka Zvijezda na svom travnjaku bila bolja od hadžićkog Radnika 3:2 i gabelski GOŠK u domaćem duelu sa TOŠK –om 3:0.

Utakmice šesnaestine finala Kupa BiH su na programu u srijedu 29. septembra.

 Rezultati,

Gabela: NK GOŠK – NK TOŠK 3:0 ,

Maglaj : BFK Simm Bau – FK Igman 2:2, penal 4:5 ,

Simin Han: FK Mladost (Kikači) – OFK Gradina 1:6  ,

Poljice: NK Svatovac – NK Bratstvo 2:1 ,

Zenica: NK Fortuna – NK Travnik 1:2 ,

Olovo: NK Stupčanica – NK Orašje 3:0,

Buturović Polje: FK Klis – FK Budućnost 1:1, penali 5:4 ,  

Turbe: FK Rudar (Han Bila ) – FK Rudar(Kakanj) 3:1,

Gornji Vakuf / Uskoplje : NK Sloga  – NK Jedinstvo 0:0, penali 5:3 ,

Čapljina: NK Čapljina - NK Tomislav 1:1, penali 4:2 ,

Gradačac: NK Zvijezda – FK Radnik 3:2 ,

Doboj Kakanj: FK Mladost  – FK Goražde 0:3 .