XS
SM
MD
LG

Bukvić zaustavio Zrinjski

Fudbaleri Slobode savladali su nakon boljeg izvođenja penala Zrinjski i plasirali se u četvrtfinale Kupa BiH.

Po poprilično teškom terenu za igru na Tušnju, što i nije neka vijest, ekipe su pokazale veliku borbenost, ali prevelikih šansi nismo vidjeli u prvom dijelu. Najbolju za Slobodu propušta Mladen Veselinović, koji je sjajno primio loptu na prsa, ali je iz odlične pozicije šutirao snažno, ali i po sred Kukića koji brani taj šut.

Nakon te prilike Slobode uslijedile su prijetnje Zrinjskog, i to Ivana Bašića. Dva puta je probao iz slobodnog udarca, oba puta Bukvić šalje loptu u korner. Nakon šuteva, okrenuo se centaršutu i fantastično je pronašao Nemanju Bilbiju, a ovaj glavom pogađa za 1:0.

U nastavku susreta Sloboda je pokušala doći do izjednačenja, ali nije uspjevala u toj namjeri sve do 90. minute. Kada su već odavno sve karte bacili u napad i dugim loptama pokušali postići gol, tako su do njega i došli. Poslije jednog prekida na svojoj polovini, uslijedila je jedna duga lopta u kazneni prostor. Zrinjski je na trenutak otklonio opasnost, ali onda domaći prave lijepu akciju i Mirsad Ramić je završava za 1:1, te utakmicu odvodi u penale.

Nemanja Bilbija je sigurno pogodio prvi penal, a onda golmani brane prvo šut Mirsadu Ramiću, a onda i Damiru Zlomisliću. Izjednačenje Slobodi donio je sigurnim penalom Amar Beganović.

U trećoj seriji Igor Savić pogađa za Zrinjski, ali i Muharem Ćivić za Slobodu. Magdić je uzeo loptu kao četvrti za Plemiće, ali Semir Bukvić brani taj šut, pa pogotkom Maksimovića Sloboda preokreće pred posljednju seriju.

Josip Juranović je uzeo odlučujući penal za svoju ekipu, Semir Bukvić je i njega odbrani i odveo Slobodu i četvrtfinale.

Link živog prenosa: