XS
SM
MD
LG

Velež deklasirao Tuzlu

Velež je na najbolji mogući način odigrao prvu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Tuzla Siti. Konačan rezultat susreta glasio je 4:0 u korist domaćih na stadionu Rođeni.

Prvi pogodak na utakmici viđen je već u devetoj minuti utakmice kada je Šukilović napravio pogrešku, a mrežu Tuzle je zatresao Alen Dejanović. Našao se Dejanović u sjajnoj prilici i u 24. minuti utakmice, ali je Nevres Fejzić spriječio taj pokušaj.

Samo četiri minute kasnije Fejzić je bio nemoćan, pa je Đani Salčin pogodio nakon centaršuta Slaviše Radovića i tako udvostručio prednost Rođenih. Do kraja prvog poluvremena Velež je postigao još jedan pogodak, a strijelac pogotka ovoga puta bio je Nemanja Anđušić koji je na sjajan način lobovao Fejzića.

U nastavku utakmice Velež je još uvijek bio bolji protivnik, ali to nisu kapitalizirali kao u prvom dijelu. U 59. minuti Samir Radovac je uputio snažan udarac sa 20-ak metara, ali je Fejzić napravio nevjerovatnu intervenciju i praktično odbranio "nemoguće".

Konačan rezultat od 4:0 stigao je već u 65. minuti utakmice, a svoj drugi pogodak na utakmiic postigao je Alen Dejanović nakon centaršuta Demira Pece. Sa druge strane do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, ali ni većih prilika nije bilo.