XS
SM
MD
LG

Sigurna Sloboda

Sloboda - Sloga (S) 4:0

MRKONJIĆ GRAD-Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada u 12.kolu Druge lige - grupa „Zapad“, na „Lukama“ sa 4:0 pobijedili su Slogu iz Srpca. Pobjeda Mrkonjićana je ubjedljiva i zaslužena. Da gosti na golu nisu imali golmansku veličinu Branka Grahovca(golmana koji je branio i u Ligi šampiona), te da su domaći napadači malo bili precizniji pobjeda je mogla biti još ubjedljivija. Dva puta pogodili su okvir gola.

Istini za volju i gosti su od 34 minuta igrali s igračem manje. Naime, Aleksandar Jaćimović, zbog jednog oštrog starta dobio je žuti karton. Nakon opomene Jaćimović je nešta prigovorio sudiji Slaviši Mitroviću iz Šamca i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Treba reći da su  i gosti imali dvije stopostotne prilike za gol. Najzreliju dvadesetak minuta prije kraja utakmice, najbolji strijelac Sloge Predrag Pralica. On je nakon jedne izgubljene lopte u fazi napada od Radoje, dobio dubinsku loptu i  našao se oču u oči sa Filipom Ratkoviće, koji je izašao s gola i skratio ugao napadaču Sloge, koji je šutira pored gola.

U domaćem taboru pribojavali su se ekipe iz Srpca, jer strateg Igor Mirković za ovaj meč nje mogao da računa na sedam fudbalera.

Međutim, momci koji su dobili priku odigrali su odlično. Svoj prvi prvenstveni meč odigrao je šesnaestogodišnji Vladan Todorović, koji je „zrelom“ igrom oduševio sve na stadionu.

 Sloboda je povela u 26. minutu golom Ognjena Soldata. Duško Mitrić je primo loptu na svojoj polovini terena i kao brzi voz sjurio se prema golu Sloge idealno ubacio loptu u peterac, a Soldat sjajno pogodio mrežu Branka Grahovca.

S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu domaći fudbaleri stežu obruč oko gola Branka Grahovca, koji je odbranio pet, šest „teških“ lopti. Ipak, u 50 minutu 2:0 za Slobodu. Strijelac Siniša Radoja, nakon idealne lopte od Duška Mitrića. Pet minuta kasnije 3:0 za Slobodu. Strijelac Ognjen Soldat (drugi gol), kojeg je idealno poslužio Dragan Domuzin.

Tačku na pobjedu Slobode od 4:0 u 81 minutu, stavio je najbolji pojedinac na meču Duško Mitrić. Probio se po desnoj strani ušao u šesnaesterac i iskosa sa nekih desetak metara oštro šutirao i pogodio desni ugao gola Branka Grahovca, za veliko slavlje navijača i igrača Slobode.

Bila je to najvjerovatnije najbolja partija Duška Mitrića u dresu Slobode. A prošao je sve selekcije kluba od pionira do seniora, nosio je i kapitensku traku. Sada je zamjenik kapitenu Emilku Jankoviću.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, zadovoljan je igrom, zalaganjem i pobjedom svojih fudbalera.

-Čestitam svojim igračima na pobjedi. Radujem se da smo se vratili na neki pobjednički kolosjek. Znali smo da nas čeka teška utakmica. Poslije postignutog gola, olakšalo nam je i to što je jedan gostujući fudbaler dobio crveni karton. Mislim da je poslije toga utakmica bila rutina, koji smo mirno priveli kraju. Iskoritili smo četiri, a promašili još sedam osam prilika za gol. Tako da mogu biti zadovoljan, jer sam u rosteru za utakmicu ima samo 13 igrača i rezervnog  golmana. Imamo dosta igrača povrijeđenih. Pucar i Mrzić odrađivali su suspenziju. Vučković i Lazendić odsutni su zbog odlaska u Policijsku akdemiju. Želim da posebno pohvalim mladog Vladana Todorovića. Dječak ima šesnaest godina i fantastičan je fudbaler. Odigrao je fantastičnu utakmicu i to je budućnost kluba. I sigurno je da ćemo na dječka obratiti posebnu pažnju i da u narednim utakmicama dobija što više minutaže. Nevolja za njega  je bila što je imao problem s koronom. I iz tog razlog ranije nije dobio priliku da igra. Okrećemo se narednoj utakmici s Brdom. U Hambarinama nas čeka teško gostovanje. Spremićemo se dobro, a poslije tog meča razmišljaćemo o utakmici sa Laktašima- kaže Mirković.

Trener gostiju Slavko Vujić, čestitao je ekipi Slobode na zasluženoj pobjedi.

-Čestitam ekipi Slobode na zasluženoj pobjedi. Došli smo u Mrkonjić Grad oslabljeni bez tri, četiri igrača iz prve ekipe. Desio nam se i taj crveni karton, tako da je i to dosta uticalo na rezultat. Ipak, još jednom čestitam ekipi Slobode na zaluženoj pobjedi i želim im puno uspjeha u borbi za prvo mesto sa ekipom Laktaša. Nama ostaje da u narednom kolu pobijedimo Dubrave i da smo tu u sredini tabele- kaže Vujić.

Inače, sudijska trojka na čelu sa Slavišom Mitrovićem iz Šamaca atoritivno je vodila utakmicu.


Ukrina 0 : 2 Laktaši
Željezničar 2 : 2 Brdo
Sloboda 4 : 0 Sloga (S)
Dubrave 2 : 1 Progres
Polet 1926 1 : 0 Borac
Čelinac 1 : 1 Gorica
BSK 2 : 2 Proleter
Sloga (T) 2 : 3 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 12 11 1 0 34
2 Sloboda 12 10 2 0 32
3 Sloga (T) 12 7 2 3 23
4 Dubrave 12 7 1 4 22
5 Jedinstvo 12 6 1 5 19
6 Polet 1926 12 6 1 5 19
7 Gorica 12 4 6 2 18
8 Sloga (S) 12 5 2 5 17
9 Progres 12 5 1 6 16
10 Brdo 12 4 4 4 16
11 Proleter 12 4 4 4 16
12 Čelinac 12 4 3 5 15
13 Borac 12 3 1 8 10
14 BSK 12 1 5 6 8
15 Ukrina 12 1 0 11 3
16 Željezničar 12 0 2 10 2