XS
SM
MD
LG

Remi u derbiju ''Dela Madonina'', Arnautović donio Mihi tri boda

Foto: AC Milan

U derbiju 12. kola Serije A, Milan i Inter odigrali su 1-1.

Inter je bolje otvorio susret. U 11. minuti gosti su poveli a strijelac je bio, bivši igrač Milana, Hakan Čalhanoglu. Šest minuta kasnije, domaći su izjednačili i to autogolom De Fraja. Inter je taj koji je u 75. minuti mogao do pobjede. Ture je skrivio jedanesterac ali ga Lautaro nije iskoristio.

Do tri boda došla je Bolonja Siniše Mihajlovića. Bolonja je sa 2-1 savladala ekipu Sampdorije, bivše ekipe Mihajlovića. Svanberg je dvoeo u vostvo Bolonju a Torsbi je pogodio za 1-1. Tri boda gostima donio je Marko Arnautović.

Venecija je ostvarila pobjedu i to ni manje ni više nego protiv Rome.Kaldara je donio prednost domaćima ali je Roma u završnici poluvremena preokrenula najviše radi Šomurodova. Prvo je pogodio pa je i asistirao Ejbrahamu. U narastavku, Aramu i Okereke donijeli su preokret i pobjedu Veneciji.

Igor Tudor nastavio je praviti sjajne rezultate. Nakon pobjede nad Romom, Juventusom i Lacijom, njegova Verona uzela je bod Napoliju u gostima. Simeone je donio prednost gostima ali je De Silvestri u 18. pogodio za 1-1. Iako su Besa i Kalinić dobili po drugi žuti u završnici i Napoli je imao čak dva igrača više, nisu došli do pobjede.

Dodajmo ovome da je Lacio savladao Salernitanu sa 3-0 a da je Juventus u subotu savladao Fiorentinu sa 1-0.

Na tabeli Milan i Napoli imaju po 32 boda dok Inter ima sedam bodova manje.