XS
SM
MD
LG

Brzom tranzicijom i agresivnošću Zlatiborci odneli bodove iz vojvođanske ravnice

Marko Marković, FK Zlatibor (foto: lična arhiva/FK Zlatibor)

Izgleda da se Mladosti GAT osvetio nešto laganiji ulazak u igru misleći da će bodovi sami po sebi doći, bar tako objašnjavaju iz redova Zlatibora posle najvrednije pobede u prvenstvu, i drugog poraza domaćina u Čelarevu indetičnim rezultatom 2:3 (prvi u derbiju od Inđije). Gosti su do velikog trijumfa stigli mudrom, borbenom i disciplinovanom igrom.

- Možda je naša pobeda iznenađenje za one koji nisu gledali utakmicu, za nas nije, jer smo tokom 90 minuta bili bolji. Otupili smo napadačke težnje domaćina i brzom tranzicijom, agresivnošću ugrožavali protivnički gol.  Dva puta smo stizali iz minusa i na kraju prestigli zahvaljujući psihološkoj stabilnosti, koncentraciji i velikim zajedništvu - objašnjava iskusni štoper Marko Marković (28). 

Slabije igre na startu Marković tumači nekompletnošću i neuigranošću tima. - Kasno je oformljen sastav, zbog dužine prelaznog roka igrači su pristizali i u toku prvenstva. Dugo se tražila igra, forma, i trebalo je vremena da se kockice slože. U međuvremenu dobili smo novog trenera koji nas je trgao i doneo novu energiji. Sada se lakše diše i igra, više ne pristupimo svakoj utakmici pod moranjem i sa pritiskom - navodi stožer odbrane Zlatibora, koji odigrao 16 mečeva i dao krupan doprinos dobrim rezultatima u poslednje vreme. 

Sa visinom od 190 cm, dominira u skoku, odlikuje ga mirnoća, dobar pregled i sa podjednakim uspehom igra štopera, najčešće u paru sa Bašićem, ili desnog spoljnjeg defanzivca.

Marković je ponikao u Moravi iz Velike Plane, prošao Partizanovu školu u generaciji reprezentativca Nastasića, Aksentijevića... Tri sezone je nosio dres lučanske Mladosti, igrao za Mladi radnik, Smederevo 1924, bio internacionalac u Švedskoj, a u Zlatibor je došao iz Sloge (Petrovac na Mlavi).